Hoppa till huvudinnehållet

Utjämnat efter grym försvarsinsats av Skövde HF: ”Hade bestämt oss”

Publicerad:
Skövde HF fick jubla i den andra SM-kvartsfinalen mot Önnereds HK. Därmed kvitterade Skövde HF till 1–1 i matcher. En mycket stark försvarsinsats lade grunden till söndagens 25–22-vinst.
Skövde HF fick jubla i den andra SM-kvartsfinalen mot Önnereds HK. Därmed kvitterade Skövde HF till 1–1 i matcher. En mycket stark försvarsinsats lade grunden till söndagens 25–22-vinst. Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF kvitterade i kvartsfinalserien mot Önnereds HK.

En mycket solid försvarsinsats grundlade segern i Idrottshallen.

– Det var riktigt bra defensivt. Vi fick verkligen stopp på Önnered i den här matchen, säger mittsexan Ida Eriksson efter 25–22-vinsten.

Skövde HF utjämnade i kvartsfinalserien mot Önnereds HK i SM-slutspelet.

Det står 1–1 i matcher efter söndagens 25–22-seger i Idrottshallen i Skövde.

Det var ett målmedvetet och beslutsamt Skövde HF som skred till verket inför 494 åskådare.

– Vi hade bestämt oss ifrån början och vi fick bra träff på Önnered. Vi stressade Önnered till många misstag. Försvarsmässigt var det en riktigt bra insats, säger Skövde HF:s mittsexa Ida Eriksson.

Skövde HF:s Ida Eriksson gjorde fyra mål mot Önnereds HK i den andra SM-kvartsfinalen och bakåt fick mittsexan och Skövde HF stopp på Göteborgslaget den här gången.
Skövde HF:s Ida Eriksson gjorde fyra mål mot Önnereds HK i den andra SM-kvartsfinalen och bakåt fick mittsexan och Skövde HF stopp på Göteborgslaget den här gången. Foto: Viktor Ljungström

Fick gruvlig revansch

Skövde HF föll med 24–28 i den första kvartsfinalen i onsdags. I returmötet fick laget gruvlig revansch och spräckte dessutom Önnereds långa segersvit.

– Vi använde den första kvartsfinalen i Göteborg som tändvätska. Skönt att vi kunde vinna och nu är det helt öppet inför fortsättningen. Det hade varit tufft om vi hade förlorat och hamnat i ett 0–2-underläge, säger Ida Eriksson.

Önnereds HK stred hela vägen och i slutskedet skiljde det bara två mål vid några tillfällen men när Ida Eriksson satte 24–21 undanröjdes alla tvivel på att det skulle bli Skövdeseger.

Skövde HF:s Annie Linder hade endast fyra räddningar i den andra SM-kvartsfinalen mot Önnereds HK. Det räckte ändå till seger då försvarsspelet övertygade stort i Skövde HF.
Skövde HF:s Annie Linder hade endast fyra räddningar i den andra SM-kvartsfinalen mot Önnereds HK. Det räckte ändå till seger då försvarsspelet övertygade stort i Skövde HF. Foto: Viktor Ljungström

Få räddningar av Linder

Det var en speciell match för målvakten Annie Linder. Hon gjorde sin första räddning i matchen efter 40 minuter när Skövde HF ledde med 17–13.

– Jag hade lite problem med att komma in i matchen i första halvlek. Jag fick inte så många skott på mål eftersom vi hade ett så otroligt bra försvar. Jag hittade andra sätt som jag kunde bidra till den här vinsten och kunde plocka fram några viktiga räddningar på slutet, säger målvakten.

– Jag får se till att plocka fram några fler räddningar nästa gång. Jag sparar de räddningarna till nästa gång, fortsätter Annie Linder som noterades för fyra räddningar totalt.

”Hitta rätt räddning”

Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF:

– Som jag sade till Annie efteråt: några gånger så handlar det inte nödvändigtvis om procent och antal räddningar utan om att hitta rätt räddning i rätt läge. Så var det idag, säger han.

– Nu höll vi en så hög nivå försvarsmässigt att vi inte behövde jättemånga räddningar i den här matchen. De hon fick fram under den sista kvarten när vi blev lite trötta och det står och väger var helt avgörande, fortsätter Daniel Birkelund.

Nu är det ett två veckor långt landslagsuppehåll. Den tredje SM-kvartsfinalen spelas inte förrän den 16 april. Sedan spelas den fjärde kvartsfinalmatchen i Skövde den 19 april.

– Det passar oss bra att möta ett motstånd kontinuerligt. Vi lär känna deras spelare och vi har hittat en trygghet bakåt, säger Annie Linder.

Matchfakta

SM-slutspelet, kvartsfinal 2:5

SKÖVDE HF–ÖNNEREDS HK

25–22 (11–10)

Mål: Skövde HF: Elma Örtemark 8 mål/12 avslut, Ida Eriksson 4/4, Tindra Sahlin Wallenius 4/7, Johanna Flygelholm 3/5, Natalie Wästefors 2/5, Julie Aspelund Berg 2/3, Ida Lindlöf 1/2, Matilda Forsberg 1/3.

Målvakter: Annie Linder 4 räddningar/25 skott, 16 i räddningsprocent.

Mål: Önnereds HK: Evelina Källhage 6 mål/6 avslut, Ella Sjöberg 5/5, Linnea Säreborn 4/4, Linn Hansson 4/7, Elin Svensson 2/3, Moa Boqvist 1/7.

Målvakter: Jenny Sandgren 8 räddningar/28 skott, 29 i räddningsprocent, Hanna Eriksson 1/6, 17 procent.

Utvisningar: Skövde HF: 6x2 Minuter. Önnereds HK: 2x2 Minuter.

Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson.

Publik: 494 personer.

SLA-ligan: 3= Ida Eriksson. 2= Elma Örtemark. 1= Julie Aspelund Berg.

Det står 1–1 i matcher.

Artikeltaggar

Annie LinderElma ÖrtemarkGöteborgHandbollIda ErikssonÖnnereds HKSHESkövdeSkövde HFSM-slutspel i handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.