Hoppa till huvudinnehållet

Science Park startar navigator: ”Stärker Skaraborg”

Publicerad:
Science Park Skövde skapar en navigator som ska hjälpa mindre företag att utvecklas.
Science Park Skövde skapar en navigator som ska hjälpa mindre företag att utvecklas. Foto: Fredrik Esaac

Science Park Skövde ska tillsammans med tre lokala sparbanker i Skaraborg öka produktiviteten i Sverige. Genom att satsa på ett koncept kallat Navigator Scaleup ska de stärka och utveckla mikro- och småföretag.

Science Park Skövde, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Åse-Viste Sparbank och Sparbanksstiftelsen Skaraborg ska tillsammans med konceptet Navigator Scaleup stärka och utveckla mindre företag med ambitioner att växa.

– När befintliga bolag kommer med skalbara nya tankar och affärsmodeller kommer vi med externa experter hjälpa dem på den här resan helt enkelt. Mot befintliga bolag har vi inte riktigt haft den möjligheten tidigare, men nu har vi det i och med detta projekt. Våran hela idé är att vi kommer generera mer pengar och mer tillväxt för Sverige, då blir det mer skatteintäkter helt enkelt, säger Mats Jägstam, vd på Science Park Skövde.

Mats Jägstam, vd för Science Park Skövde.
Mats Jägstam, vd för Science Park Skövde. Foto: Anneli Malm

Konceptet har förut drivits som ett EU-projekt där ett tjugotal företag inom olika branscher deltog. På två år hade de ökat antalet anställda med 45 personer och sin sammanlagda omsättning med över 220 procent.

– Vår förhoppning är att ta dessa bolag och säkerställa så att de får en tillväxt och skalbarhet som är mycket större, och på det viset är det klart att vi förväntar oss att de ska kunna tjäna mer pengar och anställa mer folk så att det blir ett större bolag helt enkelt. Det i sig stärker Skaraborg som en attraktiv region med innovativa och livskraftiga företag.

Artikeltaggar

Näringsliv

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.