Hoppa till huvudinnehållet

Byalaget har mycket på gång

Publicerad:
Ledamot Marita Karlsson och ordförande Marcus Rajakallio.
Ledamot Marita Karlsson och ordförande Marcus Rajakallio.

Det hände mycket i Undenäs året 2022, och det kommer att hända ännu mer 2023 under ledning av Undenäsbygdens byalag.

2023 är det 15 år sedan bylaget bildades. Den ursprungliga idén var att rädda byggnader som höll på att förfalla.

– Det finns jättefina byggnader i Undenäs som vår förening tog över och iordningställdes. Nu verkar vi för byggnadernas bästa, säger Åke Backlund, före detta ordförande.

Sedan dess utvecklade sig den ideella föreningen med sina nuvarande 250 medlemmar till ett större mötesplats för de lokala invånarna och besökarna. Idrottsevenemang, musikföreställningar, loppis, författarkvällar, julmarknad med mera arrangerades av föreningen.

Många närvarade på årsmötet.
Många närvarade på årsmötet.

På årsmötet till exempel väntar alltid något mysigt och underhållning för de närvarande medlemmarna. I år fick man äta ärtsoppa och den mycket uppskattade riksspelmannen Jon Sirén bjöd på sitt unika spel av folkmusik.

Tillsammans med andra Undenäsföreningar skapade man en gemensam hemsida för att informera om bland annat aktiviteter, boende och mat i området. I höstas började även en släktforskningsgrupp sitt arbete.

Nästa evenemang sker i samarbete med biblioteket och är Växtbytarveckor som pågår från den 24 april till den 6 maj, där alla kan lämna eller hämta växter av olika slag kostnadsfritt. Om man inte har något att lämna, så får man ta en växt, annars får man ta så många som man själv lämnar in.

Kolja Schallenberg

Artikeltaggar

EvenemangNyheterUndenäs

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.