Hoppa till huvudinnehållet

Pusselmatta och discoljus – beslut om investeringsbidrag

Publicerad:
Reporter Anneli Malm
Anneli Malm
anneli.malm@sla.se
Fem föreningar beviljat investeringsbidrag, en är Skövde bandy som vill investera i mobilt discoljus för att kunna anordna skridskodisco.
Fem föreningar beviljat investeringsbidrag, en är Skövde bandy som vill investera i mobilt discoljus för att kunna anordna skridskodisco. Foto: Hannah Nyström

Elva föreningar har ansökt om investeringsbidrag, fem har beviljats. Det handlar bland annat om IT-utrustning, pusselmatta och mobilt discoljus.

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat om investeringsbidrag för 2023. Åtta föreningar har beviljas bidraget på totalt 378 471 kronor.

Flis och robot

Handbollspojkarna 90 får 14 421 kronor till IT-utrustning och modernisering av kansli, Skultorps Ryttarsällskap får 64 095 kronor till flis på sin utomhusbana och till staket bland annat.

För att kunna köpa en pusselmatta som är lätt att transportera får Skövde Judoklubb 75 000 kronor, Skövde bandy erhåller 19 250 kronor för att investera i mobilt discoljus för att kunna arrangera skridskodisco och Igelstorps IK tilldelas 205 705 kronor till en robotgräsklippare.

Sex avslag

Av de som ansökt men inte beviljats investeringsbidrag har tre ansökningar hänvisats till ränte- och amorteringsfria lån, så kallade ROA-lån, två får avslag för de fått tilldelning tidigare år och får komma in med en ny ansökan nästa år. En ansökan avslås då föreningen inte har rätt att söka bidraget.

De föreningar som är berättigade till investeringsbidraget är de som äger, arrenderar eller hyr sin anläggning externt. Bidraget får endast användas till den investering som anges och måste utnyttjas under 2023.

Artikeltaggar

BandyIgelstorps IKInvesteringarITKulturNöje/KulturSkultorpSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.