Hoppa till huvudinnehållet

Skövdetjejen fick jubla – till slut: ”Aldrig nervös”

Publicerad:
Fanny Elovsons Önnered slog Skövde HF efter förlängning.
Fanny Elovsons Önnered slog Skövde HF efter förlängning. Foto: Anton Gustavsson

Önnered–Skövde HF blev en rysare som avgjordes i förlängning.

Men en kylig Fanny Elovson fick till slut jubla.

– Det var inga nerver från min sida i alla fall, säger hon.

– Jag är helt slut, pustar Fanny Elovson efter att ha tackat hemmasupportrarna.

Inte konstigt.

Önnered såg ut att köra över Skövde i den tredje SM-kvartsfinalen och hade 14–7 i paus, men tappade helt i andra halvlek. Efter full tid var det 23–23 och förlängning krävdes innan Fanny Elovsons ÖHK kunde vinna med 28–26.

– Vi gör en fantastisk bra första halvlek. Vi har känt att vi var väldigt missnöjda med förra matchen, vi gjorde en katastrofmatch då, säger hon innan hon fortsätter:

– Vi vet att Skövde är ett bra lag så man kan inte bara gå ut och lalla runt.

Vad hände i andra halvlek?

– Vi körde så jävla hårt i första halvlek och går inte runt på så många spelare... Jag vet inte om vi kanske blev lite energilösa. Det är svårt för Skövde spelar sju mot sex hela matchen och vi får jobba. Det är skittråkigt att spela sju mot sex och man får jobba så hårt, men de lyckas och det är kul för dem.

– Förra året förlorade vi den här typen av matcher för att vi blev helt stissiga, men nu vet vi att vi är trygga i vårt spel. Det är bara att försöka samla alla och få fram målen när det behövs.

Fanny Elovson har Skövde HF som moderklubb.
Fanny Elovson har Skövde HF som moderklubb. Foto: Anton Gustavsson

Vänsternian fick spela karriärens första förlängning och fick dessutom gå segrande ur den. Trots ett pressat läge med vetskapen om att Önnered kunde få spela med kniven mot strupen i Idrottshallen på onsdag behöll Skövdetjejen nerverna under kontroll.

– När det väl blir förlängning så tänker man inte så mycket på det, men man blir ju trött kan man lugnt säga, skrattar Elovson.

– Jag var aldrig nervös under matchen i alla fall. Det var inga nerver från min sida i alla fall.

Fanny Elovson gjorde sex mål och fick efter många om och men jubla mot sin moderklubb.

– Jag är inte förvånad över att vi vinner. Det har varit ungefär samma många gånger den här säsongen och då har vi lyckats ta hem det.

Nu har Önnered skaffat sig matchboll i kvartsfinalserien och vinner laget på onsdag i Idrottshallen är det semifinal nästa.

– Vi har mycket att bevisa från när vi var där senast då vi gjorde en skitmatch så det blir kul.

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.