Hoppa till huvudinnehållet

Värsåssonen blir ny nordisk chef för Clarion Collection: ”Det är en stor utmaning”

Publicerad:
Sandra Carlsson
sandra.carlsson@sla.se
Reporter Philip Alfredsson
Philip Alfredsson
philip.alfredsson@sla.se
Richard Svartvik blir chef för 50 hotell.
Richard Svartvik blir chef för 50 hotell. Foto: Pressbild

Med över 25 års erfarenhet från hotellbranschen står det nu klart att Richard Svartvik från Värsås blir nordisk chef för hotellkedjan Clarion Collection.

Han blir chef för 50 hotell.

– Jag tar mig an uppdraget med stor ödmjukhet, säger Richard Svartvik till SLA.

Hans första sommarjobb någonsin var som diskare på Billingehus. Sedan dess har hotellbranschen varit Richard Svartviks hem i många år.

Efter elva år inom Petter Stordalen-ägda kedjan Choice, kliver nu Svartvik från Värsås in som Nordenchef för Clarion Collection. Totalt ingår femtio hotell under hans ansvar.

– Det är ett uppdrag jag tar mig an med en stor ödmjukhet. Att få frågan kändes väldigt intressant och även om uppdraget kommer bli en stor utmaning, tror jag att det blir spännande, säger Richard Svartvik till SLA.

Vad innebär rollen som chef för verksamheten i Norden?

– Rollen i sig innebär att jag bär det yttersta ansvaret inom kedjan och jag driver såväl det strategiska som långsiktiga arbetet. Vi jobbar hela tiden för att stärka vårt varumärke, och det är jag en del av.

En arbetsgivare han trivs hos

Richard Svartvik går nu in på sitt elfte år inom Choice-kedjan, och ser med glädje på ytterligare år inom koncernen.

– Det är ett fantastiskt företag att jobba inom. Petter Stordalen är en otrolig arbetsgivare som är med och bidrar till att varje dag blir en bra sådan, säger Svartvik.

I Skövde finns ett Clarion Collection-hotell. Nämligen Hotel Majoren. Det är få som vet, men just Majoren och Skövde har en viktig del i att Clarion Collection-kedjan faktiskt finns till.

– Petter Stordalen köpte kedjan Home Hotel 1997, den kedjan grundades i Skövde och lade faktiskt grunden till hela Clarion Collection. Det gör att en cirkel sluts. Clarion Collection har sitt ursprung från Skövdetrakten, precis om jag, säger Richard Svartvik.

Artikeltaggar

BillingehusHotellNäringslivPetter StordalenResorSkövdeVärsås

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.