Hoppa till huvudinnehållet

Tibro-butiker firar med mode och bokprat

Publicerad:
Katarina Ekstedt, Anna-Karin Johansson, Towe Lindblom och Inge Fransson arrangerar kundkvällen. Foto: Jesper Sydhagen

Tre av Tibros centrumbutiker har gått ihop för att arrangera en kundkväll. Inbjuden är den lokala författaren Kristina Appelqvist.

– Det är ju lite annorlunda att en bokhandel, en klädaffär och en blom- och cateringfirma kör ihop, säger Anna-Karin Johansson.

Evenemanget kommer att äga rum på Biograf Vintergatan onsdagskvällen den 26 april. Arrangörer är Katarinas kläder, Elanders bokhandel och Blommans frukt och grönt.

– Kläder, böcker och mat. Vad mer behöver man? frågar sig Katarina Ekstedt som ser fram emot att återuppta en beprövad tillställning, fast med nytt innehåll.

– Vi har kört tjejdagar förut. Då har vi också olika som visat upp oss och gjort olika saker från scen. Men sen kom pandemin och då dog allt ut. Nu försöker vi komma igång igen, men det blir inte bara en tjejdag den här gången.

Den som köper biljett till kundkvällen kommer att få uppleva ett scenprogram, bland annat bestående av en modevisning och musikquiz på Tibro-tema.

Framförallt blir det en litterär gäst. Konferencieren Towe Lindblom kommer att prata med författaren Kristina Appelqvist som valt att förlägga sina deckarhistorier till Skövde-trakten. Hon är aktuell med en ny spänningsroman.

– Hon kommer och pratar om sina böcker. Man kan självklart också köpa en bok och få den signerad, säger Anna-Karin.

Inte minst kommer det finnas försäljning av diverse saker.

Hundraåring

– Vi Tibro är ju lite kända för vårt samarbete. Det som är så kul är att vi gör nåt annorlunda. Tibro handel har hundraårsjubileum nu, så vi har olika aktiviteter varje månad. Den här månaden är det bland annat kläder, säger Katarina.

Arrangörerna ser också fram emot att kunna använda biografen till annat än filmvisning och revy.

Tibro handels 100-årsfirande fortsätter med diverse aktiviteter löpande under åren. Den mest anslående händelsen blir stadsfesten Tibrodagarna 9-10 juni.

Artikeltaggar

LitteraturNäringslivTibro HandelTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.