Hoppa till huvudinnehållet

Bo säljer Vadsbolås till säkerhetsföretag – efter 50 år: ”Var sak har sin tid”

Publicerad:
Efter ett halvsekel i låsbranschen säljer Bo Richardson sitt livsverk. Bilden med Bo och Per Richardson togs för ett år sedan när företagen flyttade från Stockholmsvägen till  Viktoriagatan.
Efter ett halvsekel i låsbranschen säljer Bo Richardson sitt livsverk. Bilden med Bo och Per Richardson togs för ett år sedan när företagen flyttade från Stockholmsvägen till Viktoriagatan. Foto: Charlotte Ferneman

Bo Richardson säljer Vadsbolås AB och Vadsbolarm & Säkerhetstjänst AB till ett av Sveriges ledande oberoende säkerhetsföretag, Great Security.

Köpesumman är konfidentiell.

Vadsbolås grundades 1972 av Bo Richardson och 1984 utökades verksamheten med Vadsbolarm.

Bolagen omsatte tillsammans närmare 80 miljoner kronor 2022 och gjorde gemensamt en vinst på nästan tio miljoner kronor.

De två företagen med sammanlagt 40 anställda finns på sju orter: Mariestad, Skövde, Lidköping, Skara, Falköping, Tidaholm och Herrljunga.

Bo Richardson kommer att ha kvar fastighetsbolaget Vadsbolås Skaraborg AB som i fjol omsatte 26,6 miljoner kronor.

Daniel Johansson, vd och delägare i Vadsbolarm, kommer att vara kvar i verksamheten för att driva Vadsbolarm med de nya ägarna.

Bo Richardson, varför säljer du dina skötebarn?

– Det kan ju finnas en viss åldersfaktor. Jag fyller 70 i höst och var sak har sin tid.

Han säger att det var dags att se till att bolagen har en framtid ”även efter min tid”. Och tillägger:

– Fastighetsbolaget med 30 år på nacken är kvar i min ägo och det ska jag ägna lite mer tid. Man måste ha något att syssla med, om än i begränsad omfattning framöver, säger Bo Richardson.

750 miljoner

Great Security omsatte innan förvärvet av de två Mariestadsföretagen cirka 750 miljoner kronor och har 400 medarbetare på 28 kontor runt om i landet.

– Vi är otroligt glada över att välkomna Vadsbolås och Vadsbolarm till oss. Det är två mycket välrenommerade bolag med en attraktiv kundbas i ett geografiskt område där vi inte haft egna etableringar, säger Pontus Skårner, vd för Great Security.

Får jobba kvar

– Det är välskötta företag med bra medarbetare och en bra ledning. Självklart kommer samtliga anställda att få jobba kvar efter ägarbytet, säger Pontus Skårner.

Artikeltaggar

Nyheter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.