Hoppa till huvudinnehållet

Självkritiken: ”Ingenting fungerar”

Publicerad:
SM-kvartsfinal 4:5 Idrottshallen Skövde.
SM-kvartsfinal 4:5 Idrottshallen Skövde. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF fick se Önnered jubla över en semifinalplats i Idrottshallen.

Samtidigt tog säsongen slut för Skövde.

– Vi är så nära, men ändå så långt bort, säger Elma Örtemark.

Elma Örtemark har burit Skövde HF på sina axlar under säsongen och i slutspelet har hon växlat upp ytterligare. Trots stundtals tuff bevakning från Önnered hade 21-åringen gjort 24 mål på tre matcher.

Nu tog det stopp.

– Fy fan. Det är tråkigt att man inte kan vara bra när det behövs, säger Örtemark kort efter det att säsongen tagit slut.

Hon fortsätter:

– Jag känner inte att jag kommer till i dag. Ingenting fungerar. Det känns som att vi stångas och stångas och sedan får de något lätt mål på kontring.

SLA Sportpodd får besök
Elma Örtemark var mycket besviken efter uttåget ur SM-slutspelet.
Elma Örtemark var mycket besviken efter uttåget ur SM-slutspelet. Foto: Anton Gustavsson

I söndags förlorade Skövde efter förlängning mot Önnered. Örtemark är inne på att Skövde då borde ha tagit chansen att sätta ÖHK under press i kvartsfinalserien.

– Det skulle jag säga. Det var en tuff förlust och kanske sitter det i lite. Vi har ändå chansen nu också, men vi var inte där. Det känns tråkigt, speciellt när det kommer så mycket publik, att inte kunna knipa den här semifinalplatsen.

– Vi är så nära, men ändå så långt bort. Jag vet att vi hade kunnat ta det här.

Moa Andersson.
Moa Andersson. Foto: Anton Gustavsson

Det var deppigt i Skövde HF efter slutsignalen. Skövde tog sig till slutspel för första gången sedan 2017, men mer blev det inte. Det borde det ha blivit, menar Johanna Flygelholm.

– Jag tror vi alla känner att vi inte var klara än. När det väl kommer till kritan så presterar vi inte det vi vill och vi är inte bättre än vår lägstanivå. Vi får se till att höja den i framtiden. Just nu känns det bara tungt.

Säsongen över för Skövde HF – så var matchen

Skövde HF har stora delar av årets trupp under kontrakt även nästa säsong. Sedan tidigare står det klart att danskan Matilde Madsen lämnar och det gör även målvakten Annie Linder.

– Just nu känns det bara tomt. Jag hade räknat med en match till på söndag, säger Linder som från nästa säsong spelar i Sävehof.

Hon fortsätter:

– Jag känner att jag kan lämna på ett hyfsat snyggt sätt. Det känns jävligt surt att det inte räckte till mer, men jag kan inte göra så mycket mer. De flesta av de här spelarna har varit här sedan jag kom till Skövde så det suger att det är över. Förhoppningsvis kommer vi spela tillsammans igen i framtiden.

Birkelunds besvikelse: ”Tomhetskänsla”
Annie Linder har gjort sin sista match i Skövde HF.
Annie Linder har gjort sin sista match i Skövde HF. Foto: Anton Gustavsson

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.