Hoppa till huvudinnehållet

Han gör pilotavsnitt tillsammans med Per Morberg: ”En riktigt stor möjlighet”

Publicerad:
Reporter Philip Alfredsson
Philip Alfredsson
philip.alfredsson@sla.se
Hugo Anderson gör sig redo inför sommarens stora projekt – en egen tv-serie.
Hugo Anderson gör sig redo inför sommarens stora projekt – en egen tv-serie. Foto: Philip Alfredsson

Efter många år och flera produktioner bakom sig tar nu Hugo Anderson ett stort kliv på film- och tv-banan.

I sommar ska han spela in en pilot till en tv-serie, och rollistan är fylld med kända namn.

– Det här är en riktigt stor möjlighet, säger filmmakaren från Väring.

Eller vad sägs om Per Morberg, Klas Wiljergård och Magnus Sundberg?

Listan på skådespelarna som ska vara med i Hugo Andersons pilotavsnitt är gedigen och meriterad. Något som inte alltid är så vanligt när det kommer till just piloter.

– Vi skickade manuset och idén till hur serien kan bli. De gillade konceptet allihop och hoppade på tåget direkt. Per Morberg kallade det för ”briljant skit”, säger Hugo Anderson.

Vad handlar då serien om? Jo, en väldigt rik familj vars pengar har kommit till genom ett bajamajaimperium, som består av en pappa och hans två, något odugliga, söner. Tillsammans skapar de en hel del oreda och familjebekymmer, men även en stor dos komiska händelser.

– Någonstans rör serien sig mellan Ronny och Ragge, Leif och Billy och Succession. Det handlar om en familj som inte bor i storstaden, det gör att man får andra problem än i större städer, säger Hugo.

Serien filmas i Skaraborg

Pilotavsnittet kommer att filmas i trakterna runt Skövde och Tidaholm. Dock är inte Skaraborg den utmålade utspelningsplatsen.

Klas Wiljergård, född och uppvuxen i Falköping, är en av de tre skådespelarna i pilotavsnittet.
Klas Wiljergård, född och uppvuxen i Falköping, är en av de tre skådespelarna i pilotavsnittet. Foto: Roland Svensson

– Skaraborg består av många småstäder, men serien i sig kommer nog inte att utspela sig på en särskild plats. Det är en småstad i Sverige, även om många från Skaraborg kommer att känna igen sig i såväl miljö som handling.

När pilotavsnittet sedan är inspelat och färdigklippt, kommer de att försöka pitcha in det till olika produktionsbolag och tv-kanaler med hopp om att de ska ta in serien för en fullskalig produktion.

– Vissa pitchar bara en story eller några sidor av ett manus. Vi vill visa vårt tv-språk på riktigt och då är ett pilotavsnitt det absolut bästa sättet, säger Hugo Andersson.

Det stora steget

Hugo Anderson har varit delaktig i många välkända svenska produktioner. Tv-serierna Uti bôgda och Snorkråkan, har varvats med kortfilmer och den svenska skräckfilmen Andra sidan.

Men en egen tv-serie, där han själv är regissör, är ett nytt steg i karriären.

– Nu är vi i ett tidigt stadie, men det vore ju förstås en dröm att få regissera en egen serie. Vi har jobbat länge med det här och hoppas verkligen att vår pilot blir uppskattad, säger Hugo Anderson.

Artikeltaggar

FilmerKändisarNöje/KulturPer MorbergSkaraborgSkådespelareSkövdeTidaholmTVTV-serier

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.