Hoppa till huvudinnehållet

Elisa tackade ja utan att tveka – vill sätta sin egen prägel på musikalen

Publicerad:
Reporter Madeleine Laine
Madeleine Laine
madeleine.laine@mariestadstidningen.se
Magnus Skogsberg och Elisa Lindström ska dela scen för första gången. Han i rollen som programledaren Alexander, hon som hotellägarinnan Bella.
Magnus Skogsberg och Elisa Lindström ska dela scen för första gången. Han i rollen som programledaren Alexander, hon som hotellägarinnan Bella. Foto: Foto Markus Gårder

Till hösten står Elisa Lindström från Töreboda på musikalscenen. Igen. Den här gången i schlagermusikalen ”De’ e’ det här vi kallar kärlek”. Artisten lät inte Lasse Holm vänta på svaret.

– Det var självklart att tacka ja, berättar Elisa Lindström.

Året var 2017. Musikalen ”Sound of music” sattes upp på Nöjesteatern i Malmö och Elisa Lindström gjorde huvudrollen som Maria von Trapp.

Nu, sex år senare, är hon tillbaka. Eller i alla fall i augusti när repetitionerna startar inför urpremiären av ”De’ e’ det här vi kallar kärlek”.

När musikalens producent kontaktade Elisa för att erbjuda henne rollen som Bella var svaret solklart.

– Det var självklart att tacka ja. Det händer att man får en del erbjudanden och man måste kolla runt, men den här gången sa jag ja utan att veta vad det innebar. Instinktivt kändes det rätt, förklarar Elisa.

”Som i Mello”

Sagt och gjort. Den 22 september ska hon stå på Malmöscenen och gestalta rollen som Bella, en hotellägarinna i den lilla staden Målinge. Det utlovas både spänning och romantik.

– Det händer mycket med alla karaktärer. Den handlar om olika människor som alla vågar vara sig själva, säger Elisa och funderar vidare:

– Det är som i Melodifestivalen, där är alla olika. Jag har inte tänkt på det förut men det känns som en given koppling.

Elisa Lindström tillsammans med Stefan Clarin (till vänster), Bruno Mitsogiannis (i mitten) och Robert Rydberg (till höger) som också medverkar.
Elisa Lindström tillsammans med Stefan Clarin (till vänster), Bruno Mitsogiannis (i mitten) och Robert Rydberg (till höger) som också medverkar. Foto: Foto Markus Gårder

Även ensemblen är en blandad sammansättning. Elisa har inte arbetat med någon av de andra artisterna förut, men fick en ”go känsla” i magen när resten av casten annonserades.

Vad ser du mest framemot?

– Att börja repetera och skapa. Att få göra den här musikalen, som är helt ny, känns ärofyllt. Då kan man också sätta lite av sin egen prägel på den.

Artistdrömmar

Nu väntar månader av instudering av både manus och noter. Trots att artisten inte är debutant i genren ser Elisa en viss utmaning med teater-delen. Låtarna är hon däremot bekant med.

– Under hela min uppväxt har jag sjungit låtarna. Det blir som en nostalgitripp, liksom.

Som åttaåring väcktes artistdrömmarna när hon såg Charlotte Perelli (då Charlotte Nilsson) vinna Eurovision Song Contest. Att drömmen blev till verklighet förvånar ingen, då Törebodatösen som hade både talang och envishet, aldrig tvekade.

– Jag har alltid varit för att man ska ha drömmar. Och vill man, så går det.

Med ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” vill hon nu hylla schlagerfestivalen, som Elisa menar blev en skjuts för hennes karriär.

Och såklart musikalens låtskrivare Torgny Söderberg som avled i fjol.

– Det här blir en hyllning till honom.

Lasse Holm förverkligar drömmen – gör musikal av superhits: ”Vill hedra Torgny”

Artikeltaggar

Elisa LindströmMalmöMusikMusikaler

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.