Hoppa till huvudinnehållet

Efter att han blev miljonär – Jonas von Essen vann ”Jeopardy!”

Publicerad:
Reporter Elin Nilsson
Elin Nilsson
elin.nilsson@mariestadstidningen.se
Jonas von Essen kan nu även titulera sig som vinnare av Jeopardy! 2023.
Jonas von Essen kan nu även titulera sig som vinnare av Jeopardy! 2023. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Jonas von Essen tog för inte allt för länge sedan hem miljonen i Postkodmiljonären. Nu kan han även titulera sig som vinnare av Jeopardy 2023!

I kvällen finalprogram av ”Jeopardy!” 2023 stod det mellan Jonas von Essen, skådespelerskan Hanna Dorsin och journalisten Anna Charlotta Gunnarson.

Galna uppvisningen för 1 miljon – brister ut i skratt: ”Vad gör du på lördag?”Testa dig själv – hade du haft alla rätt för 1 miljon kronor?

Vid slutet av programmet stod det klart att Jonas von Essen återigen kan benämna sig som vinnare.

– Wow, wow, vad kul! Vilken resa det har varit genom alla de här programmen och det var skönt att det blev lite pengar ändå, säger minnesmästaren i programmet precis efter att han vunnit.

Summan blev 151 400 kronor, efter att Mikael Tornving avslöjade att de lägger till hundra tusen kronor till Jonas summa. Pengarna valde han att skänka till Läkare utan gränser.

Artikeltaggar

Jonas von EssenKändisarLäkare utan gränserNöje/KulturPostkodmiljonärenSkådespelare

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.