Hoppa till huvudinnehållet

Serier och p-platser: ”Faller inom kriterierna”

Publicerad:
Reporter Anneli Malm
Anneli Malm
anneli.malm@sla.se
Skövde allmänna konstförening beviljas pengar från Landsbygdspotten, det handlar bland annat om att anordna workshops för unga med professionella serietecknare.
Skövde allmänna konstförening beviljas pengar från Landsbygdspotten, det handlar bland annat om att anordna workshops för unga med professionella serietecknare. Foto: Linus Carle

Två projekt tilldelas 50 000 kronor vardera ur Landsbygdspotten. Det handlar både om professionella serietecknare och en asfalterad p-plats.

– Det faller inom kriterierna för landsbygdspotten, säger Theres Sahlström (M).

Skövde allmänna konstförening har tillsammans med Seriefrämjandet ansökt om pengar från Landsbygdspotten. Det handlar om ett delprojekt inom ”Seriefest i väst” som ska arrangeras under hösten. Föreningen vill anordna workshops för unga som hålls av professionella serietecknare där de unga får lära sig att skapa egna berättelser i text och bild men även lära sig om konstformen och yrket.

Tanken är att träffarna ska hållas i samarbete med skolor, bibliotek och föreningar i yttertätorterna som Skultorp, Stöpen, Tidan, Timmersdala och Värsås.

– Det faller inom kriterierna för landsbygdspotten och vi bifaller det med ett litet medskick att man tittar på hela yttertätorts-perspektivet, säger kommunalrådet Theres Sahlström (M).

”Bra verksamhet”

Även Skövde golfklubb beviljas 50 000 kronor till projektet Integration och tillgänglighet.

Hos föreningen tränar personer som drabbats av stroke. Eftersom personerna har en funktionsnedsättning så får de parkera på den grusplats som är vid övningsområdet. Den 1 000 kvadratmeter stora ytan är gropig och har ett löst underlag vilket inte är lämpligt för exempelvis rullstolar.

Den ytan ska nu asfalteras för att öka tillgängligheten.

Kommunstyrelsens arbetsutskott skickar även ett medskick till dem och det är att de undersöker möjligheten att erbjuda träning till fler grupper.

– Det är bra verksamhet och skulle vara bra för fler målgrupper än de har tänkt. Det kan finnas andra funktionsnedsättningar som också har god nytta av den träningen i rehabiliterande, habiliterande syfte.

Artikeltaggar

FunktionsnedsättningGolfKommunstyrelsenModeraternaSkultorpSkövdeStrokeStöpenTheres SahlströmVård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.