Hoppa till huvudinnehållet

Succé för kundkväll – känsla av vår och spänning

Publicerad:
Kristina Appelqvist signerade en bok till Karin Green. Foto: Elof Johansson

Drygt ett hundra personer hade hörsammat Blommans, Katarina damkläder och Elanders bokhandels inbjudan till en kundkväll.

– Vi är mycket nöjda med att det kom så många personer, säger arrangörerna.

Towe Lindblom var kvällens konferencier och berättade att Elanders bokhandel är en av Tibros äldsta affärer och startade 1931. Katarinas startade för 26 år sedan och Blommans har fyllt 16 år.

Katarina med sina mannekänger.
Katarina med sina mannekänger.

Mannekänger från Katarinas visade vårens och sommarens kläder. Modevisningen var mycket uppskattat och blev inledningen på kvällens aktiviteter. När alla kläder var visade fick samtliga besökare varsin tapas-tallrik från Blommans med mycket smått och gott på.

Efter det var det dags för Kristina Appelqvist, kvällens författarbesök, att ta scenen i besiktning.

– Jag bor i Lerdala och debuterade 2009 med ”Den svarta Löparen”, en så kallad pusseldeckare som utspelas i trakterna runt Skövde och Varnhem. Huvudpersonerna i deckarserien är Emma Lundgren och kriminalkommissarien Filip Alexandersson. I den femte boken i serien får Emma hjälpa av Helena Waller att lösa problem, som fortfarande händer i skolmiljön, berättade Kristina.

Kristina Appelqvist i berättartagen.
Kristina Appelqvist i berättartagen.

Nio böcker i en serie har hon skrivit tidigare, men i de två nyskrivna har hon gått ifrån morden i böckerna och inriktat sig på kriminell verksamhet och lite humor. De utspelar sig i det lilla samhället Mjöbäck i södra Västergötland och Stockholm.

Hon har börjat på den tredje boken i den senaste serien som beräknas utkomma under hösten. Efteråt signerade hon sina böcker, vilka hade en strykande åtgång.

Det var många intresserade på plats.
Det var många intresserade på plats.

Kvällen avslutades med ett musikquiz med nio kluriga frågor som hade anknytning till Tibro på ett eller annat sätt,. Tre pristagare fick mottaga varsitt pris. Ute i foajén fanns det tillfälle att handla lite olika saker från Blommans och Elanders bokhandel. Samtliga utställare lämnar rabatt under innevarande vecka.

– Detta var lite nytt, med butiker som har olika saker att visa. Det har ju arrangerats tjejkvällar vid något tidigare tillfälle, men detta når tydligen en bredare publik, menar arrangörerna.

Artikeltaggar

LitteraturModeNäringslivNöje/KulturTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.