Hoppa till huvudinnehållet

Älskad sommarupplevelse gästar Karlsborg: ”Kommer bli magi”

Publicerad:
Reporter Jenny Hortlund
Jenny Hortlund
jenny.hortlund@sla.se
Sommarens artister på Diggilooturnéen.
Sommarens artister på Diggilooturnéen. Foto: Kristoffer Sandberg

Svenska sommartraditionen Diggiloo, som startade i Båstad för 20 år sedan, är tillbaka med en jubileumsturné runt Sverige.

Karlsborg är en av de platser som kommer att besökas i år.

– Diggiloo är det bästa som hänt mig som person, säger sångerskan Jessica Andersson.

Jessica Andersson har varit en del av Diggiloo ända sedan starten.

– Sedan 2004 har jag rest med turnéen runt Sverige och sett den växa fram till den show det är idag. Det känns jätteroligt att få besöka Karlsborg, det är ju nästan som hemma.

Med 20 år av fantastiska somrar bakom sig är det ingen tvekan om att Diggiloo har blivit en institution i svensk underhållningsindustri. Showen har blivit en höjdpunkt på sommaren för många musik- och underhållningsentusiaster. Men i år, på sin jubileumsturné, förväntas Diggiloo bjuda på något extra speciellt för sin publik.

– Jag kommer bjuda på några av mina hits som jag har haft under åren, men sen kan jag även berätta att jag kommer att få ett underbart möte tillsammans med en av Sveriges bästa sångare, säger Jessica och fortsätter:

– Jag och John Lundvik kommer att sjunga en vacker låt tillsammans. Det kommer att bli magi.

Jessica Andersson gör sig redo för sin 17:e (!) turné tillsammans med Diggiloo.
Jessica Andersson gör sig redo för sin 17:e (!) turné tillsammans med Diggiloo. Foto: Jenny Åberg

Sommarställe i Karlsborg

Lasse Holm är en av personerna som står bakom Diggiloo. Karlsborg har blivit en favoritdestination för Diggiloo, och han minns med glädje det första året i staden då responsen var fantastisk.

– Idag är Diggiloo en väloljad organisation med över 110 personer involverade varje dag, inklusive lokala arrangörer, idrottsföreningar och volontärer, säger Holm.

Lasse Holm är stolt över att organisationen är så professionell och slipad att markägarna runt om i landet ger vitsord om att det inte finns en enda pappersbit eller cigarettfimp kvar när showen lämnar platsen.

– Trots utmaningar längs vägen, som extrema väderförhållanden och långtradare som kört i diket, är det publikens förtjusning och glädje som är det väsentliga och som gör varje Diggiloo till den bästa Diggiloo.

– Jag är lite jävig eftersom jag bor i denna vackra miljö, men Karlsborg är ett favoritminne från när vi var där, säger Lasse Holm.
– Jag är lite jävig eftersom jag bor i denna vackra miljö, men Karlsborg är ett favoritminne från när vi var där, säger Lasse Holm. Foto: Diggiloo

Artister rengjorde instrument

En av de mest minnesvärda utmaningarna var när Holm stod längst fram på catwalken med en trådlös mick. Regnet började vräka och blixten slog ned i en kraftstation som stod ungefär 200 meter bort.

– Då skrev en journalist från Expressen att det var en farlig föreställning. Men trots det var publiken förstklassig, säger Lasse Holm.

Holm berättar också om en annan utmaning som de mötte när en långtradare körde i diket och alla instrument låg på en åker.

– Alla artister hjälpte att rengöra instrumenten och vi levererade en lyckad föreställning på kvällen, säger han stolt.

Artister på Diggiloo sommaren 2003

• Nike Sellmar

• Daniel Norberg

• Maria Sur

• Liamoo

• John Lundvik

• Jessica Andersson

• Thomas Di Leva

• Hanna Hedlund

• Andreas Lundstedt

• Anne-Li Rydé

• Bruno Mitsogiannis

• Lisa Stadell

Artikeltaggar

ArtisterBåstadDiggilooExpressenFöreställningarJessica AnderssonJohn LundvikKarlsborgLasse HolmMusikNöje/KulturShower

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.