Hoppa till huvudinnehållet

Sahlström (M) om Anderssons intresse: ”Vill höra mer om hans idéer”

Publicerad:
Reporter Lena Jonsson
Lena Jonsson
lena.jonsson@sla.se
”Hoppas att vi kan prata med Svante Andersson och höra mer om hans tankar och idéer och framtidsplaner för Skövde flygplats” säger kommunalrådet Theres Sahlström (M).
”Hoppas att vi kan prata med Svante Andersson och höra mer om hans tankar och idéer och framtidsplaner för Skövde flygplats” säger kommunalrådet Theres Sahlström (M). Foto: Anneli Malm

”Det är alltid intressant med personer som vill utveckla Skövde. Hoppas vi kan prata mer med Svante Andersson”, säger Theres Sahlström (M) men lägger till att huvudorsaken till nedläggningsbeslutet finns kvar och att kommunen fortsatt har intensiva förhandlingar med intressenter som vill etablera sig på flygplatsmarken.

På fredagen kunde SLA avslöja att kände affärsmannen Svante Andersson från Vara är intresserad av att köpa Skövde flygplats. Andersson är vd och ägare av Stenhaga Invest, som bland annat äger motorbanan Kinnekulle Ring, Tierp Arena utanför Uppsala och även företag i Skövde.

”Jag har många idéer och planer för flygplatsområdet och hörde av mig till Skövde kommun redan för ett par år sedan. Jag hade även några möten med kommunledningen om att jag ville köpa hela området, men sedan hörde jag inget mer” sade han till SLA.

Han konstaterade även att intresset finns kvar och att han planerar att ta upp kontakten med kommunen.

Affärsmannen Svante Andersson vill ta upp kontakten med Skövde kommun gällande sitt intresse att köpa Skövde flygplats.
Affärsmannen Svante Andersson vill ta upp kontakten med Skövde kommun gällande sitt intresse att köpa Skövde flygplats. Foto: Privat

”Driven entreprenör”

Theres Sahlström (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde, var inte med då, för två år sedan, när Andersson första gången diskuterade sitt intresse för Skövde flygplats med kommunledningen.

”Intresserad att köpa flygplatsen” – affärsman i tidigare möte med Skövde kommun

– Men om vi skulle få en sådan konkret fråga från Svante Andersson idag så måste jag först slå fast att huvudorsaken till nedläggningsbeslutet om flygplatsen står fast. Och det är att vi vill etablera verksamhet i den gröna omställningen som genererar många arbetstillfällen och att vi är i behov av verksamhetsmark för det.

Men Sahlström poängterar att det alltid är intressant med personer och företag som vill utveckla Skövde och Skaraborg.

– Självklart, och vi vet ju att Svante Andersson är en driven entreprenör. Jag hoppas att vi kan prata med honom och höra mer om hans tankar och idéer och framtidsplaner för Skövde flygplats.

800 arbetstillfällen

Samtidigt som Andersson intresse för flygplatsen är tydligt pågår fortfarande förhandlingar med andra intressenter.

Väntar besked om större etablering: ”Hoppas i början av året”

– Vi har intensiva förhandlingar med intressenter som kan erbjuda 800 arbetstillfällen i ett första skede, senare kan det bli aktuellt med fler.

Kommunen har talat om denna möjliga etablering länge och har även sagt att man hoppas på svar i början av 2023.

Nu är det snart maj...

– Tyvärr styr vi inte alls över den tidsaxeln. Givetvis vill vi ha de beskeden så snabbt som möjligt men vi kan inte göra annat än att bara vänta.

Nya intressenter i dialog med kommunen om flygplatsmarken: ”Spännande och roligt”

Artikeltaggar

EntreprenörskapFlygplatserKinnekulleKommunstyrelsenModeraternaMotorsportSamhälleSkövdeStenhaga InvestTheres SahlströmTrafikUppsala

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.