Fjolåret blev en succé. Kockarna tillika Skövdeborna Fredrik Lans och Mikael Gustafsson hoppas på en ny tillströmning av matgäster på Kinnekulle.
– Den här sommaren kommer vi att ”levla” upp, säger Mikael.
Det var under påskhelgen förra året som barndomsvännerna, uppväxta i Filsbäck, infriade en gemensam dröm när de för första gången drev en restaurang tillsammans.
Gensvaret kom omedelbart.
– Det var en tuff premiärhelg, ingen mjukstart direkt. I år hade vi i stort sett samma försäljning och antalet gäster, men nu hade vi mer rutin. Förra säsongen, ända fram till stängningen i oktober, var bättre än vad vi kunde ana, säger Fredrik.
– Ja, det fanns att göra (skratt). Många dagar undrade jag var alla gäster kom ifrån. Det är verkligen jättekul att många åker ut hit och gillar det vi gör, säger Mikael.
Mat och dryck i fokus
Med duons entré blev det större fokus på maträtter och dryck än fika – och mer av en restaurangkänsla på Hellekis säteri.
– Att det är fördel käk tror jag våra gäster tycker är ett plus, säger Mikael.
Vad är er nisch?
– Vi följer ingen röd tråd, utan vi lagar det som vi själva tycker är gott och har en liten, koncentrerad meny – som är jäkligt bra. Vi ska försöka behålla det konceptet. Även i år kommer vi lägga 90 procent av tiden här i köket, säger Fredrik.
Kockförstärkning
Inför årets säsong har duon uppdaterat sitt servis-sortiment och anställt en till kock.
– Efter ett ”känna på-år” har vi ett helt annat utgångsläge. I och med att vi tagit åt oss en del projekt vid sidan av behöver vi ytterligare en kock för att klara bemanningen. Det är svårt att dela på sig, men den här platsen kommer såklart vara hjärtat, säger Mikael.
Öppna för fortsättning
De avslöjar att de planerar att arrangera en spelning någon gång i sommar.
– Vi kommer att basunera ut det om det blir av. Det kommer att bli roligt om vädret är med oss, säger Fredrik.
Hyreskontraktet löper ut efter året, men duon är öppna för driva restaurangen vidare.
– Vår plan är att fortsätta, men vi har inte skrivit på någonting än, säger Fredrik.