”Ett viktigt arrangemang för Skövde – vi vill vara med”

Publicerad:
”Vi måste visa att det händer något här och alla måste bidra till det” säger Albert Khalaf, restaurang Sällskapet. Foto: Roland Svensson

”Matfestivalen är starkt förknippad med Skövde och ett viktigt arrangemang som visar att det händer något här där alla kan delta”. För Albert Khalaf som äger restaurang Sällskapet är det ingen tvekan – de vill vara med och hoppas att fler krögare känner samma sak.

Albert Khalaf har mångårig erfarenhet i branschen. För honom är Matfestivalen en given höjdpunkt – ett arrangemang som har något för alla.

– Just det är en viktig del av Matfestivalen, den passar för alla – barnfamiljer, äldre och yngre och för besökare utifrån, säger han till SLA med tanke på den diskussion som pågår om Matfestivalen ska bli av eller inte. Beslut väntar tas inom några veckor av Next Skövde.

”Alla måste bidra”

– Jag anser att Matfestivalen är viktig för Skövde, vi måste visa att det händer något här och alla måste bidra till det. Skövde är ingen sommarstad på det sättet som städer som ligger vid vatten, men vi kan vara en välkomnande stad även på andra sätt.

Planerar inför Matfestivalen – men finns frågetecken: ”Har varit tufft”

Albert Khalaf tror att många förknippar Skövde med Matfestivalen och att arrangemanget blivit en stor del av Skövdes ansikte utåt.

– Det vore verkligen beklagligt om det inte blir av, om festivalen skulle dö ut. Jag hoppas att fler krögare känner så och vill bidra till att det blir av. Vi vill definitivt vara med.

”Handlar om resurser”

Men Albert har också förståelse för att krögarna har funderingar.

– Det handlar ju om resurser, att ha tillgång till personal och det finns givetvis ekonomiska frågor också. De är inte många som gör plus på mattälten. Betalningen från arrangören till oss krögare har tidigare varit ganska skral per biljett men har förbättrats.

– Samtidigt har restaurangerna ofta fullt i sina ordinarie lokaler under Matfestivalen.

Förra året deltog Sällskapet med tre tält, i år – om det blir en Matfestival – blir det bara två.

– Vi kommer också att ha vår vin- och delikatessmässa i samband med matfestivalen så vi klarar inte så mycket mer.

Artikeltaggar

FestivalerMat och dryckMatfestivalenNext SkövdeRestaurangerSkövdeVattenVin

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare