Krögare: ”Ligger oss varmt om hjärtat – men måste fundera”

Publicerad:
”Vi har inte fattat något beslut än, men det måste komma inom kort” säger Martin Karlgren, Pinchos/Bogrens, om restaurangens medverkan i Matfestivalen. Foto: Anneli Malm

”Matfestivalen ligger oss väldigt varmt om hjärtat och känslan är att vi alltid vill vara med. Men någonstans måste man fundera... när en medverkan påverkar den dagliga verksamheten för mycket”. Enligt Martin Karlgren, Pinchos-Bogrens, har man inte sagt ja eller nej än.

Nyligen kunde SLA avslöja att det inte finns något beslut om att Matfestivalen blir av i år. Next Skövde som håller i trådarna planerar visserligen inför evenemanget – men allt hänger ändå på att man får ihop tillräckligt många krögare. Förra året deltog 13, men det behövs över 15 ”för att det ska bli riktigt bra” sade vd:n Mats Olsson i SLA-artikeln.

”Otroligt viktigt”

Krögarna är givetvis en huvudingrediens i en festival som till och med i namnet tydligt beskriver att det handlar om mat.

Planerar inför Matfestivalen – men finns frågetecken: ”Har varit tufft”

Men hur är deras känsla – efter tunga pandemiår och nu en turbulent ekonomisk situation med inflation och stigande priser? Orkar de lägga kraft på Matfestivalen?

Martin Karlgren är en av ägarna till Pinchos-Bogrens. Och det råder inga tvivel om att han och kollegorna älskar Matfestivalen.

Förra årets Matfestival - Martin Karlgren serverade langos i Pinchos tält.
Förra årets Matfestival - Martin Karlgren serverade langos i Pinchos tält. Foto: Anneli Malm/Arkiv

– För oss ligger Matfestivalen väldigt varmt om hjärtat – vi är uppvuxna med den och vill självklart vara med. Arrangemanget är och har varit otroligt viktigt för Skövde och Skövdeborna och för oss också.

– Vi pausar ju vår nattklubb Bogrens under sommaren och brukar ha höstpremiären i samband med Matfestivalen.

”Måste fundera”

Men det finns också en annan sida. När man som företagare noga måste tänkta igenom vilka satsningar man gör.

– Ekonomi är givetvis en del, det är inte självklart att det är en bra affär att vara med. Men egentligen är det inte bara en pengafråga om vi ska vara med eller inte, det finns alltid en risk att gå minus nästan oavsett vilka satsningar det handlar om.

Nej, istället handlar det kanske än mer om den stora arbetsinsats som krävs – före, under och efter.

– Det är just det och någonstans när det blir för mycket jobb som påverkar vår dagliga verksamhet, ja då måste man fundera på om det är värt det.

”Jättejobb från Next”

Vad betyder då allt detta – är Pinchos med eller inte?

– Vi har inte fattat något beslut än, men det måste komma inom kort. Vi och övriga krögare har en dialog med Next Skövde och de gör verkligen ett jättejobb och lyssnar på oss och försöker möjliggöra våra önskemål. Vi hoppas på positiva besked i frågor som rör bland annat vilka ytor det blir för mattälten.

– Sedan vore det så klart bra att veta om intresset hör Skövdeborna finns kvar för Matfestivalen.

Enligt Mats Olsson måste Next Skövde komma med ett besked om Matfestivalen inom några veckor.

Artikeltaggar

BeslutFestivalerMartin KarlgrenMatfestivalenMats OlssonNattklubbarNext SkövdeNöje/KulturRestaurangerSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare