Satsningen: Gratis mensskydd på alla bensinstationer

Publicerad:
Foto: Pressbild

Sveriges största drivmedelsbolag Preem ska utrusta alla stationer med gratis mensskydd på kundtoaletterna.

– Det är ett viktigt led i att göra våra stationsbutiker tillgängliga för fler, säger Helena Hammarström, concept manager på Preem.

Företaget RedLocker har utvecklat automater för fria mensskydd till verksamheter sedan 2018. Företaget grundades som ett UF-företag med visionen att alla kvinnor ska ha tillgång till kostnadsfria mensskydd.

Nu ingår man ett samarbete med drivmedelsbolaget Preem.

Från och med i sommar kommer samtliga Preems stationsbutiker vara utrustade med gratis mensskydd. Preem finns bland annat i Skövde, Tibro, Falköping och Karlsborg.

– Gratis mensskydd är ett viktigt led i att göra våra stationsbutiker tillgängliga för fler. Vi renoverar nu samtliga toaletter, och genom att dessutom utrusta dem med fria mensskydd hoppas vi möjliggöra en bättre resa för alla kvinnor som färdas längs Sveriges vägar, säger Helena Hammarström på Preem i ett pressmeddelande.

”Genombrott”

RedLocker har sedan tidigare samarbeten med bland annat gym, skolor och museer – men detta är första gången en rikstäckande aktör som Preem väljer att ta in deras mensskyddsautomater.

– Att kunna erbjuda mensskydd till kvinnor i den breda allmänheten är ett genombrott både för oss som entreprenörer och för alla kvinnors självklara rätt till mensskydd. Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få samarbeta med Preem kring en fråga som vi och många andra brinner för, säger Liza Eriksson, grundare och vd på RedLocker.

Artikeltaggar

ArbeteEntreprenörskapPreemPressmeddelandeSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare