Hoppa till huvudinnehållet

Vilma vann Götalandsmästerskapen – kvalade också in till SM

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Vilma Lejonberg som tävlar för Broddetorps GoIF vann sin viktklass i Götalandsmästerskapen. Styrkelyftaren klarade även kvalgränsen till SM.
Vilma Lejonberg som tävlar för Broddetorps GoIF vann sin viktklass i Götalandsmästerskapen. Styrkelyftaren klarade även kvalgränsen till SM. Foto: Mattias Olsson

Vilma Lejonberg som tävlar för Broddetorps GoIF tog hem sin viktklass på Götalandsmästerskapen i styrkelyft.

Hon klarade även kvalgränsen till SM och kan därmed inrikta sig på att slåss om medaljerna på SM-veckan i Luleå och Boden i mars nästa år.

Vilma Lejonberg som tävlar för Broddetorps GoIF kan titulera sig Götalandsmästare i styrkelyft. Hon vann i helgen ganska enkelt 69-kilosklassen på Götalandsmästerskapen som avgjordes i Växjö.

Hon klarade även målet att också kvala in till nästa SM-vecka i Luleå och Boden nästa år.

Vilma Lejonberg lyfte 142,5 kilo i knäböj ,70 kilo i bänkpress och 187,5 kilo i marklyftet och fick sammanlagt 400 kilo. Lejonberg hade även ett bra försök på 200 kilo i marklyftet.

Lejonberg svarade för ett bra SM under veckan i Skövde i vinter. Där slog hon svenskt rekord med 197,5 kilo i marklyft. Det räckte till en fjärdeplats.
Lejonberg svarade för ett bra SM under veckan i Skövde i vinter. Där slog hon svenskt rekord med 197,5 kilo i marklyft. Det räckte till en fjärdeplats. Foto: Mattias Olsson

Lejonberg svarade för ett bra SM under veckan i Skövde i vinter. Där slog hon svenskt rekord med 197,5 kilo i marklyft. Det räckte till en fjärdeplats.

– Jätteroligt. Det roligaste hade såklart varit både att slå det svenska rekordet och att ta en tredjeplats. Det var väl det som var målet med tävlingen. Men man kan inte påverka vad alla andra lyfter, så svenskt rekord känns roligt, sade Vilma Lejonberg till SLA efteråt.

Nytt svenskt rekord av hemmahoppet – missade medaljen knappt: ”Överlag bra”

Nu kan Lejonberg ladda för en ny SM-vecka efter att hon redan har klarat kvalgränsen. Nu får hon fortsätta att träna och förbereda sig inför det på bästa sätt. Till hösten är det även DM och sedan ska hon toppa formen till SM.

SM-veckan i Luleå och Boden äger rum den 20–26 mars 2024.

Artikeltaggar

Styrkelyft

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.