Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatta problem för Gole: ”Rinner iväg...”

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se
Problemen fortsätter för Anton Gole som även vid Uddevallas SM-deltävling hade problem med motorcykeln.
Problemen fortsätter för Anton Gole som även vid Uddevallas SM-deltävling hade problem med motorcykeln. Foto: Erica Augustsson

Oflytet fortsätter för Anton Gole. Vid den tredje SM-deltävlingen fortsatte maskinproblemen för Tibro MK-föraren som missade pallen i Uddevalla.

– Jag börjar bli less, säger han.

Möjligheterna till en lysande SM-start slocknade samtidigt som motorcykeln dog vid premiären i Landskrona för tre veckor sedan.

Anton Gole räddade ändå en hel del poäng och låg tvåa inför söndagens deltävling på den svenska VM-banan Glimminge motorstadion utanför Uddevalla.

Där fortsatte dessvärre problemen.

Efter andraplatsen i den första MX1-finalen var maskinproblemen tillbaka för Gole i det andra heatet.

– Jag vet inte vad jag ska säga... Hojen stannade direkt efter starten, igen. Samma fel nu som i Landskrona. Jag börjar bli less på det här. Det är helt otroligt, säger Anton Gole som precis som i Landskrona var sist iväg.

En stark uppkörning bar honom till en sjätteplats i den andra finalen. Sammanräknat med andraplatsen från den tidigare finalen räckte de 37 poängen till en fjärdeplats totalt i Uddevalla.

– Jag tycker att jag körde bra i båda heaten. Det är surt, och tråkigt. Det tar emot, och det börjar bli lite för många poäng som rinner iväg nu...

Lüning femma

Inte heller i MX2-klassen blev det någon TMK-förare på pallen i Uddevalla.

Arvid Lüning, som stod för en imponerande premiär i Landskrona, fick med sig blott åtta poäng i den första finalen där han körde in på plats 13.

Arvid Lüning missade pallen i Uddevalla där han blev femma i MX2.
Arvid Lüning missade pallen i Uddevalla där han blev femma i MX2. Foto: Erica Augustsson

Viss revansch blev det sedan i den andra finalen.

Lüning låg på nionde plats efter nio minuter när heatet bröts efter en olycka. Vid den följande omstarten var TMK-föraren med bättre från start och korsade mållinjen som trea.

Helgens 28 poäng räckte till en femteplats i Uddevalla.

Tufft för Sjöberg

Även Hilda Sjöberg hade en tuff deltävling på Glimmingen.

Efter fjärdeplatsen i tidskvalet gick Sjöberg i backen hårt i den första finalen.

– Jag låg bra till och var på gång att köra om tvåan, men kraschade riktigt hårt. Det tog lång tid innan jag körde iväg igen och jag kunde inte köra riktigt ordentligt då jag hade ont i benet, säger Hilda Sjöberg som blev utan poäng i den första finalen efter att ha kört in på plats 20.

I den andra finalen körde hon in som femma vilket gav elva poäng.

– Det var ett bättre andra heat, men det var lite stel körning på vissa ställen.

Totalt blev det en elfteplats i Uddevalla för Sjöberg.

– Jag är väldigt missnöjd. Jag vet att jag kunde ha fått till en bra dag med tanke på att körningen kändes riktigt bra innan kraschen...

Resultat:

Så här slutade motocross-SM i Uddevalla:

MX1: 1) Danne Karlsson, Göta, 1-2, 2) Alvin Östlund, Woxnadalen, 6-1, 3) Ken Bengtsson, Getinge, 3-3, 4) Anton Gole, Tibro MK, 2-6, ...12) Mattias Augustsson, TMK, 13-10, ...16) Gustav Öfverberg, TMK, 16-16, ...21) Robert Friberg, TMK, 18-21, ...33) Fredrik Nylund, TMK, 33-31.

MX2: 1) Filip Bengtsson, Vimmerby, 1-1, 2) Tim Edberg, Huskvarna, 4-2, 3) Rasmus Håkansson, Värnamo, 2-5, ...5) Arvid Lüning, TMK, 13-3.

MX-Women: 1) Matilda Huss, Göta, 1-2, 2) Malou Jakobsen, Danmark, 2-3, 3) Martine Hughes, Norge, 2-3, ...11) Hilda Sjöberg, TMK, 20-5

Artikeltaggar

Anton GoleMotocross

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.