Hoppa till huvudinnehållet

SAIK:s tunga tid: ”Måste tillbaka till vår identitet”

Publicerad:
Foto: Anton Gustavsson

Skövde AIK är fortsatt segerlöst i superettan och är inne i sin djupaste formsvacka sedan Tobias Linderoth tog över laget inför säsongen 2021.

– Vi måste hitta tillbaka till vår identitet, säger Aldin Basic.

– Det gäller att vara stark och rak i ryggen, säger Oscar Lennerskog.

Sedan Tobias Linderoth tog över Skövde AIK för drygt två år sedan har SAIK varit en framgångssaga, men den här våren tycks magin vara bruten.

Skövde AIK upplever just nu sin tyngsta formsvacka sedan Tobias Linderoths inträde i klubben.

– Ja, men det är så fotbollen är. Det går upp och ner och det gäller att inte vika ner sig, utan det gäller att vara stark och rak i ryggen, säger mittfältaren Oscar Lennerskog.

Oscar Lennerskog har varit med om att ta upp SAIK i superettan och nå en femteplats i landets näst högsta serie.

Nu går det tyngre.

– Det är många som var med förra året och året innan det. Vi vet att vi är en stark grupp så tron är det inget som helst fel på. Vi får kriga och ska vända på det här, säger han.

Förluster vi minns: ”Åkte ut med dunder och brak”
Oscar Lennerskog.
Oscar Lennerskog. Foto: Anton Gustavsson

Lennerskog: ”Svårt att säga”

Förra säsongen släppte Skövde AIK in lite drygt ett mål per match. Sammanlagt blev det 39 insläppta mål över 30 matcher.

Sju omgångar in på årets säsong har SAIK redan släppt in 14 mål.

Det trots att mycket är sig likt i Skövde AIK:s försvar. Markus Fröjd är kvar mellan stolparna och i backlinjen har Elias Lindell, Aldin Basic och Filip Schyberg.

På det centrala mittfältet saknas visserligen Kevin Holmén, som gjorde en stark sejour i SAIK, men både Oscar Lennerskog och Elmar Abraham är kvar.

– Det är svårt att säga vad det beror på, men helt klart är det så att vi inte har varit där riktigt. Vad det beror på kan jag inte svara på, men alla får gå till sig själva och se vad man kan göra bättre för att vi ska kunna vända på det här.

Filip Schyberg.
Filip Schyberg. Foto: Anton Gustavsson

Lagkaptenen Filip Schyberg var tydlig efter matchen mot Gefle när han kommenterade insatsen till Discovery+.

– Det var som att det var pojkar som spelade mot män.

– Vi är inte där för fem öre, utan vi måste steppa upp ordentligt om vi ska ha någon chans i den här serien.

Kolliderade med lagkamrat – fick lämna matchen blodig
Foto: Anton Gustavsson

Tobias Linderoth har vid upprepade tillfällen den här våren påpekat att hans lag förlorar för många närkamper och dueller.

Efter förlusten mot Gefle var SAIK-tränaren inne på att den tunga inledningen på säsongen har satt sig i huvudet på sina spelare.

Filip Schyberg medger att självförtroendet fått sig en törn.

– Det är klart att det är oroligt när det ser ut så här, det håller inte i längden. Men som tur är det 23 omgångar kvar.

Linderoth efter storförlusten: ”Jag skäms”

Avstängningar mot TFF

Schybergs mittbackskollega, Aldin Basic, är inne på samma spår som sin tränare och sina lagkamrater.

– Vi behöver vara med påkopplade. Vi måste hitta tillbaka till vår identitet. Där är vi inte just nu. Vi tror att vi är där varje gång det är ny match. Det enda vi kan göra nu är att åka tillbaka och jobba ännu hårdare och inte böja ner oss och sänka huvudet. Vi måste se till att jobba hårdare.

Aldin Basic.
Aldin Basic. Foto: Anton Gustavsson

Skövde AIK har stundtals uppträtt frustrerat under våren. 13 gula kort och tre röda (Hampus Söderström, Tobias Linderoth och Oscar Lennarskog) har det blivit på sju omgångar.

Mot Trelleborg är både Elias Lindell och Oscar Lennerskog avstängda.

– Jag tror det kommer lite ifrån en frustration. Vi hamnar på efterkälken. Vi gör inte vårt jobb som vi ska till en hundra procent. Det är så det tyvärr uppkommer den typen av situationer. Det är samma sak där. Det är bara att jobba hårdare. Vi får bryta ihop och komma igen, resonerar Aldin Basic.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.