Emil fyller 60 år - biblioteket firade med sagostund och tipspromenad

Publicerad:
Barnbibliotekarien Tina Blomberg berättar om arrangemanget. Foto: Tilda Kämmlein

Astrid Lindgrens berättelse om den busiga Emil i Lönneberga fyller 60 år och biblioteket i Tibro slog på stort för att fira. Tipspromenad och sagostund på Emil-temat var några av de saker som erbjöds besökare tidigare i veckan.

I år är det 60 år sedan den första boken om Emil i Lönneberga av Astrid Lindgren släpptes och gjorde succé bland barnen.

– Vi tycker att det är roligt att få uppmärksamma Emil som är en väldigt populär karaktär, säger barnbibliotekarien Tina Blomberg.

Emil i Lönneberga fyller 60 år i år och det firas på Tibro bibliotek.
Emil i Lönneberga fyller 60 år i år och det firas på Tibro bibliotek. Foto: Tilda Kämmlein

I måndags hölls en uppskattad sagostund av kultursamordnare Tove Lindblom på biblioteket.

– Det var mycket sånger och berättelser om Emil. De allra flesta kunde sjunga med, så det märks att det är en välkänd karaktär, berättar Tina.

”Starka, modiga och självständiga”

Astrid Lindgrens sagor har underhållit flera generationer och hennes uppskattade verk lever kvar även bland dagens unga.

– Hon var så väldigt duktig på att sätta barnen i fokus. Hennes karaktärer i böckerna är starka, modiga och självständiga, säger Tina och fortsätter:

– Jag tror att många barn lockas av hennes karaktärer på det sättet att de går sin egen väg.

Emil i Lönneberga är en tidlös favorit bland barnen.
Emil i Lönneberga är en tidlös favorit bland barnen. Foto: Tilda Kämmlein

Artikeltaggar

LitteraturTibroTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare