T-kören bjöd på medryckande vårsånger i fullsatt församlingshem

Publicerad:
Ett trettiotal körsångare tog plats på scenen under T-körens årliga vårcafé. Foto: Elof Johansson

Inför ett fullsatt församlingshem bjöd T-kören på sin årliga vårcafé tidigare i veckan. Bland de trettiotalet sångare som tågade in och tog plats på scenen syntes några nya ansikten på både dam- och herrsidan.

Anna-Lena Bengtsson hälsade publiken varmt välkommen innan kören tog ton inför förväntansfulla besökare.

– Vad det är trevligt att se så många i publiken som återkommer när vi har våra framträdanden, för det mesta är det träningskvällar som vi träffas på och övar så vi kan bjuda på ett trevligt program som vi hoppas ni tycker om, sade hon och fortsatte:

– Till vår hjälp vi har vårt förträffliga husband med Mats, Christer, Ingmar och kapellmästaren och körledare Sven som vi hälsar hjärtligt välkomna samt ni i hela publiken.

Församlingshemmet var fullsatt inför Trivselkörens uppträdande.
Församlingshemmet var fullsatt inför Trivselkörens uppträdande. Foto: Elof Johansson

Efter inledningen var det dags för vårmelodierna ”Nu grönskar det”, ”Maskros och tjärdoft” och ”Tibrotrallen” som var den första melodin som Anette Holgersson och Sven Hammarström komponerat.

Lokala sånger

Allsång hör ju alltid till och är populärt när kören har sina framträdanden och det var inget undantag denna gång heller, publiken sjöng med för full hals. Efter en paus med kaffe och en välsmakande smörgås framförde kören fler låtar komponerade av körmedlemmarna själva.

– Vi kan snart ha en konsert med bara melodier komponerade av medlemmarna för Anette och Sven är produktiva hela tiden. Vi bjuder nu på nästa sång av de två i ”Två hjärtan blir ett”, sade Anna-Lena med ett leende som smittade av sig på hela kören.

Anette Holgersson och Sven Hammarström skriver mycket låtar tillsammans.
Anette Holgersson och Sven Hammarström skriver mycket låtar tillsammans.

Flera sommarmelodier fick publiken lyssna på och så även ”Kärlek på Haga” - återigen de lokala låtskrivarna som varit i skrivartagen, vilken också var den sista melodin på programmet. Men efter applåder som inte slutade fick alla vara med och sjunga ”Vilken härlig dag” som avslutning med taktfast klappande i händerna.

Artikeltaggar

MusikTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare