Välbesökt vernissage med Lina Ewinnerlig

Publicerad:
Lina Ewinnerligs utställning finns att se även kommande helg.

I helgen hölls vernissage för Lina Ewinnerligs utställning i Kulturstugan där hon har jobbat med Ögonblikssymbioser.

Lina Ewinnerlig är bildkonstnär och bor i Kolmården. Hela året plockar, samlar, torkar och pressar hon växter; blommor, blad, barkbitar, rötter och annat som fångar ögat. Det är deras strukturer, mönster eller former som lockar. I ateljén blir de hennes arbetsmaterial, som inspirerar och leder vägen in i den konstnärliga skapandeprocessen. I hennes skapande finns inga omsorgsfulla skisser och förarbeten, utan endast arbetet med att försöka finna samband mellan former och färger, mönster och strukturer. Inspirerade av växtligheten och naturens många ansikten.

– Att måla med äggtempera inbjuder till en sinnlig upplevelse med ägg, pigment och papper, där jag försöker skapa spännande materialmöten, färg- och formkompositioner. Resultatet blir vad jag brukar kalla för växtbilder och växtobjekt, säger hon.

För den som missade vernissagen så håller Kulturstugan öppet på lördag och söndag kommande helg.

– Missa inte möjligheten för detta är något speciellt! Det känns väldigt roligt att vi kan visa upp en annan genre än vad vi brukar, säger Johanna Marström, kultursmordnare, och Johanna Broo Asplund, kulturpedagog.

Artikeltaggar

KarlsborgKonstUtställningarVernissager

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare