Bli jagad av en ren på torget – virtuella konstverk erövrar Skövde

Publicerad:
Vävda rum visar att samtidskonsten med hjälp av den nya tekniken kan vara både lekfull, fantasifull och skapa nya spännande upplevelser oavsett geografi och tid på dygnet, utanför storstäderna och institutionernas väggar. Foto: Pressbild

Den geografiskt största utställningen som skapats i landet har vernissage i Skövde den 20 maj. Skövde allmänna konstförening anordnar utställningen Vävda rum.

– En fantastisk kollektion nyskapande verk av intressanta konstnärer – kan det bli bättre? För oss var det självklart att medverka i projektet, säger Nicolas Krizan, ordförande i Skövde allmänna konstförening, i ett pressmeddelande.

På drygt 130 orter i Sverige kan du jogga med en virtuell kompis, bli jagad av en ren, skapa ett gemensamt ordmoln eller bygga en skulptur med andra.

Pastelae är konstnären bakom renen.
Pastelae är konstnären bakom renen. Foto: Pressbild

Utställningen är unik i sitt slag där tio konstnärer har arbetat med offentlig konst och augmented reality. Där har de tagit fram konstverk anpassade för offentliga platser som finns i de flesta kommuner.

Genom att ladda ned en app kan besökaren uppleva och interagera med tio helt nya virtuella konstverk på offentliga platser i kommunen.

– Med Vävda rum vill vi använda konsten för att åter befolka våra gemensamma platser och knyta ihop den virtuella och fysiska platsen och skapa nya mötesplatser. Under hela sommaren har kommunens invånare och besökare möjlighet att uppleva offentliga miljöer på nya och spännande sätt, skriver Skövde allmänna konstförening i ett pressmeddelande.

Konstnärer som deltar

Konstnärerna som deltar

Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

Artikeltaggar

Åsa CederqvistJames WebbKonstNicolas KrižanSkövdeSkulpturerUtställningarVernissager

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare