Hoppa till huvudinnehållet

Omfattande skador på rälsen efter tågolyckan – flera dagars stopp väntar: ”Måste åtgärdas”

Publicerad:
Ett tiotal kor ska ha avlidit efter fredagens tågolycka mellan Herrljunga och Vedum. Ingen av passagerarna ska ha kommit till skada.
Ett tiotal kor ska ha avlidit efter fredagens tågolycka mellan Herrljunga och Vedum. Ingen av passagerarna ska ha kommit till skada. Foto: Torbjörn Axelsson

Ett Västtåg krockade med 13 kor mellan Vedum och Herrljunga på fredagen. Tåget har delvis spårat ur – men det finns inga uppgifter om personskador.

Enligt Trafikverket kommer det att dröja flera dagar innan sträckan öppnas för trafik igen.

– Det är ett omfattande arbete som väntar på platsen, säger kommunikatören Peter Jonsson.

Tåget, som var på väg från Vänersborg till Varberg, var i trafik när det kolliderade med ett flertal kor. Olyckan skedde vid Vreta utanför Herrljunga strax före klockan 08 på fredagen.

Ett 20-tal personer ska ha befunnit sig på tåget, men ingen kom till fysisk skada. En ambulans skickades ändå till platsen för att undersöka om någon kunde tänkas vara i behov av vård. Även en polispatrull tillkallades.

– Ersättningsbussar har beställts och de börjar närma sig platsen. Under tiden befinner sig passagerarna fortfarande på tåget. Därefter kan evakueringsarbetet påbörjas, säger Mats Gränsmark, ledningsbefäl på Räddningstjänsten Storgöteborg, vid 09-tiden.

Vid 09.40-tiden hade samtliga passagerare lämnat tåget.

Mats Gränsmark uppgav att tåget lutar en del. Det ska däremot inte ha vält.

– Tåget är inte helt urspårat, utan det står vid sidan av rälsen. Loket och vagnen lutar sig mot varandra, men det har inte hamnat på sidan så att säga, berättar Gränsmark.

Enligt polisen ska 13 kor ha dött efter kollisionen med tåget. De ska ha lyckats rymma från en närliggande hage och stod i en klunga på rälsen när tåget kom farande. Vid 11-tiden var fortfarande 17 kor på rymmen. Då pågick arbetet med att försöka fånga in djuren.

Polisen har hållit förhör med både lokföraren och lantbrukaren som äger korna. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats.

Tågtrafiken i Herrljunga stoppades en tid och på perrongen samlades resenärer som otåligt väntade på besked.
Tågtrafiken i Herrljunga stoppades en tid och på perrongen samlades resenärer som otåligt väntade på besked. Foto: Sandra Carlsson

Skador på rälsen

Händelsen innebär att all tågtrafik mellan Herrljunga och Vedum ställs in på obestämd tid. Enligt Peter Jonsson, kommunikatör på Trafikverket, lär det dröja flera dagar innan sträckan öppnas för trafik igen.

– Det första man ska göra är att få bort tågsetet från platsen. Därefter kan man göra en fullständig inventering av skadorna som uppstått. Vi vet redan nu att rälsen och sliprarna över en sträcka på mellan 100 och 200 meter är skadade. Det är något som måste åtgärdas innan tågtrafiken kan släppas på igen, säger Jonsson till NLT.

Kinnekullebanan kommer, enligt Peter Jonsson, i fortsättningen att trafikeras mellan Vedum och Gårdsjö. Ersättningsbussar sätts in mellan Herrljunga och Vedum.

Spårfel tidigare på morgonen

Redan tidigare under fredagsmorgonen uppstod problem på Kinnekullebanan då ett spårfel upptäcktes mellan Lidköping och Håkantorp. Tågtrafiken stoppades som en följd av felet.

– Prognosen är att tågen mellan Lidköping och Håkantorp kan börja rulla på lördagen igen. De behöver dagen på sig att åtgärda det fel som uppstått, säger Isabell Rosendahl, presskommunikatör på Västtrafik.

Samtidigt påverkas trafiken på länsväg 2591 från Järpås till Häggesled. Anledningen är att ett fel uppstått på plankorsningen vid Storgatan. Där har arbetet med felavhjälpning inletts, enligt Trafikverket. Bilister har möjlighet att passera korsningen, men enligt uppgifter ska det vara trångt. Sluttidsprognosen för det arbetet är oklar.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikes

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.