Hoppa till huvudinnehållet

Ung man körde av vägen och rammade busskur: ”Kan ha slagit i huvudet”

Publicerad:
En bilist krockade med en busskur utmed riksväg 26 under natten mot fredag.
En bilist krockade med en busskur utmed riksväg 26 under natten mot fredag. Foto: Anneli Malm

En bilist i 20-årsåldern rammade en busskur utmed riksväg 26 i höjd med Timmersdala natten mot fredagen. Ett stort räddningspådrag i form av räddningstjänst, ambulans och polis larmades.

Vid 02.10-tiden inträffade en singelolycka i norrgående riktning på riksväg 26 strax utanför Timmersdala. En bilist ska av oklar anledning ha kört in i en busskur som därefter vikit sig.

Enligt Johan Wahlström, vakthavande befäl på räddningstjänsten, skickades en styrka till platsen. Även ambulans och polis tillkallades.

– Det hade börjat ryka en del från motorhuven, så vi var där och kontrollerade en eventuell brand, säger han.

Den manlige föraren i 20-årsåldern ska ha befunnit sig ensam i bilen vid olyckstillfället. Det var han själv som slog larm till SOS.

– Han kan ha slagit i huvudet vid krocken med busskuren och han klagade på smärtor. Han var även sluddrig på talet. Däremot fördes han inte till sjukhus med ambulans, säger Michael Thersthol, stationsbefäl på Skövdepolisen, som även berättar att det inte finns någon misstanke om brott.

I samband med räddningsarbetet stängdes ett körfält av. Vid 02.45-tiden kunde dock vägen öppnas i sin helhet.

Artikeltaggar

BränderJohan WahlströmOlyckorOlyckor och katastroferSingelolyckorTimmersdala

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.