Hoppa till huvudinnehållet

Sjunde raka segern: ”Riktigt bra”

Publicerad:

Montéspecialisten El Greco bärgade sin sjunde raka seger i lördagskvällens sadellopp på Axevalla.

– Han är riktigt bra, konstaterade ryttarinnan Emilia Leo.

Det är hemmatränaren David Persson som är mannen bakom El Greco vars utveckling i hans regi varit magnifik. Att sätta sadel på hästen och låta honom ägna sig åt travridning har gjort susen och verkligen tagit ut det bästa ur El Greco som nu står med nio segrar på tio försök i montélopp.

Lördagskvällens motståndet på Axevalla var det tuffaste som El Greco hade ställts inför någonsin, men han antog utmaningen och stred så pass att mer rutinerade McGarret svarade med galopp i iver att försöka slå följe 250 meter före mållinjen.

– Han trivs med sadel. Han går friare, tycker det är roligare och har så klart en viss kapacitet i sig. Det största problemet vi har är att han är på väg att bli så divig att han springer bara och såsar i loppen och viftar på öronen. Han tar det inte alls på allvar längre och jag blev rädd när han blev ensam på upploppet, men han höll undan, sade Emilia Leo.

Mot rekord

Anders Svanstedt stormar fram mot ett rekordår. Linares kom till hans stall i mars och succén har varit omedelbar med två segrar på lika många försök. Denna gång visade hästen styrka då han ledde från start till mål och Anders Svanstedt är redan knappt fem månader in på säsongen uppe i 17 tränarsegrar under år 2023 vilket kan jämföras med fjolårets 22.

Belgiske Pwojtech Vrijthout gjorde slarvsylta av sina konkurrenter i första framträdandet på svensk mark. Hemmaamatören Angelica Jonsson sköter träningen av fyraåringen som styrdes till vinst av det unga kusklöftet Gustav Johansson trots en tuff väg fram utvändigt ledaren.

Global Cutthecrap, Bontoni Degato samt Carlos Lennon vann de övriga V65-loppen på Axevalla och utdelningen på sex rätt på V65-spelet stannade på förhållandevis blygsamma 1 571 kronor.

Artikeltaggar

Anders SvanstedtDavid PerssonTravV65

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.