Har skrivit lista: ”Kan scrolla rätt bra nu”

Publicerad:
Kristian Svensson är ny på jobbet som huvudtränare i IFK Skövde. Foto: Anton Gustavsson

I onsdags blev Kristian Svensson ny huvudtränare i IFK Skövde.

Sedan dess har han tänkt på handboll.

– Jag har skrivit en lista på telefonen över saker att hinna med, nu kan jag scrolla rätt så bra, säger han.

I onsdags kom beskedet att Kristian Svensson är IFK Skövdes nya huvudtränare. I och med att Jonatan Magnusson aldrig hann flytta till Skövde har det varit Svensson som hållit i IFK:s träningar, men nu har han också hållit i sin första träning som huvudtränare.

Det har varit en rörig tid i IFK Skövde som brottas med ekonomiska problem, men möjligheten att bli ny huvudtränare i IFK var för bra för att tacka nej till för Kristian Svensson.

– Så är det, men det hade kanske varit optimalt om den kommit om två år när jag hade mer erfarenhet och kött på benen. Jag, ”Robban” (Robert Arrhenius, ny assisterande tränare) och spelarna har bestämt oss för att vi ska göra det bästa av situationen även om vi inte tycker att den är rolig att vara i, säger Kristian Svensson innan han fortsätter:

– Vi ska göra det hårda jobbet i den dagliga verksamheten och jag måste säga att jag är sjuk imponerad över hur spelarna har tagit det. Jag var själv i den sitsen för sex, sju år sedan och det var inte roligt. Jag är stolt över hur spelarna har tagit det.

SLA Sportpodd: Tränarkarusell i IFK Skövde

Hur mycket har du tänkt på handboll sedan i onsdags?

– Det vill du inte veta. Jag hoppas att det är för att det är färskt, men jag vaknar tidigt och tänker på saker som jag måste göra. Jag har skrivit en lista på telefonen över saker att hinna med, nu kan jag scrolla rätt så bra.

– Sedan får man lära sig att sortera. Det kommer säkert gå åt en hel del kraft och några vakna nätter, men jag är jävligt peppad.

Kristian Svensson.
Kristian Svensson. Foto: Anton Gustavsson

IFK Skövde har sedan tidigare meddelat att de ekonomiska problemen kommer få konsekvenser och Kristian Svensson kommer att få debutera som huvudtränare i en orolig tid.

– Det klart att det stör, men när man är här på träningarna så blir det lite som ett andningshål.

– Jag är inte helt säker på att vi har alla förutsättningar klara för oss än om hur det ser ut och hur det kommer bli. Vi har ju hört att det behöver sparas ännu mer, men i vilken form och på vilket sätt vet inte jag än.

IFK-ikonen om att ta över: ”Hektiska timmar”Beskedet kom inte oväntat – ”Ansvaret vilar tungt på styrelsen”

IFK Skövde kommer nu att köra på med fysträning i ytterligare några veckor innan semester väntar för spelarna. I början av juli återsamlas sedan laget för att återstarta arbetet med att komma i form till nästa säsong.

Under försäsongen kommer IFK att spela en turnering på hemmaplan och sedan blir det även tre matcher i svenska cupen innan handbollsligan börjar.

– Vi har haft ett par år där vi gått till final och inte fått chansen till den här tiden som vi har nu. Självklart hade vi hellre spelat final, men jag tror det är viktigt att vi lägger krut på det vi gör nu och att vi blir bättre varje dag.

Det är långt kvar, men ser du redan fram mot att matcherna börjar?

– Som spelare var det lite dubbla känslor. Jag kände ofta ”har vi hunnit med allt och har vi koll?” Den mentala känslan gick man runt och boxades med och den tror jag att jag kommer känna igen. Det är spännande och man inser att man hade ett ganska serverat bord som spelare.

– Vi ska bygga upp någonting i den här gruppen som vi kanske inte har sett här på ett tag och vi ska vara redo när det smäller.

IFK och isländske tränaren går skilda vägar ”Finns inget ont blod mellan oss”

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare