Kan bli Skövdederby: ”En hypotetisk fråga”

Publicerad:
Charbel Abrahams IFK Skövde möter Husqvarna FF i den första omgången av svenska cupen. Foto: Anton Gustavsson

IFK Skövde går på tisdagskvällen in i svenska cupens första omgång. Vid seger mot Husqvarna kan IFK få finbesök på Södermalm. Det kan också bli derby mot Skövde AIK.

– Teoretiskt sett kan det bli så, säger IFK:s manager Charbel Abraham.

IFK Skövde möter Husqvarna hemma på Södermalms IP i den första omgången av svenska cupen. IFK kvalificerade sig för cupen tack vare andraplatsen i förra säsongens DM och en seger mot Husqvarna kan ge IFK intressant motstånd i nästa omgång.

– Vi får se vilka det blir i så fall. Först och främst handlar det om att slå Husqvarna och de är bra, säger IFK:s manager Charbel Abraham innan han fortsätter:

– Vi mötte dem på försäsongen, men det var ganska tidigt så det är svårt att säga hur bra de här. De vill vara med och konkurrera om att gå upp i division 1 och efter en lite sämre start har de nu två raka vinster.

SLA Sportpodd: Tränarkarusell i IFK Skövde

64 lag är med i den första omgången av cupen där de 32 vinnarna kommer att ställas mot de 32 lagen i superettan och allsvenskan. Vinnarna i de matcherna är klara för svenska cupens gruppspel som spelas nästa vår.

– Vi kommer att ställa upp med ett lag för att vinna matchen. Det kan bli någon ändring i startelvan, men bara för det kommer det inte att vara ett sämre lag. Vi har en bred trupp och det är konkurrens och vi kommer att ha ett starkt lag.

Fina cupminnen

Om IFK Skövde slår ut Husqvarna kan det alltså bli lag som IFK Göteborg, IF Elfsborg eller Malmö FF för IFK:s del där IFK oavsett motstånd kommer att spela på hemmaplan.

Men det kan också bli Skövde AIK.

– Teoretiskt sett kan det bli så.

Då omgång två av svenska cupen lottas efter geografi är det en på 16 att det blir IFK Skövde mot Skövde AIK i nästa runda.

Ett derby mellan IFK Skövde och Skövde AIK om en plats i Svenska Cupens gruppspel skulle säkert locka publik till Södermalm, men IFK:s manager viftar bort frågan om han hellre ställs mot Skövde AIK än ett allsvenskt storlag i nästa omgång vid seger mot Husqvarna.

– Det är en hypotetisk fråga. Först och främst måste vi vinna mot Husqvarna, sedan får vi se vilka det blir. Många av killarna kanske aldrig får möta ett storlag som IFK Göteborg så för deras skulle är det kanske den typen av lag man helst vill möta, samtidigt som man vill ha så stor chans som möjligt att gå vidare.

IFK:s tränare har många fina minnen när det gäller Svenska Cupen. Under sin tid som spelare i Skövde AIK avgjorde han bland annat ett cupmöte mot Gais.

– Det var med ett skott i krysset. Jag minns matcherna och man kan få med sig många fina minnen när man får möta stora lag.

IFK har stärkt truppen den senaste tiden med Lukas Lilja och Oliver Verona. Den sistnämnde är dock inte redo för spel mot Husqvarna.

– Han är nära att kunna spela nu, men jag tror att det kommer dröja någon vecka till. Han skulle nog kunna göra ett kortare inhopp redan nu, men vi vill inte riskera något.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare