Fler lägenheter släpps i Skövde Science City

Publicerad:
Foto: Pressbild/Skövdebostäder

Skövdebostäder släpper ytterligare 59 lägenheter på området Bostället som är en del av framtidssatsningen Skövde Science City.

– Många uppskattar det centrumnära läget med nära till Högskolan i Skövde och Science Park Skövde, säger Maria Bunyemen, uthyrare på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Området ligger bakom restaurangen Thai House med första inflyttning 1 september. De första lägenheterna började Skövdebostäderna hyra ut tidigare i vår.

Men nu är det dags igen! Mellan den 23 till 30 maj finns lägenheterna publicerade på Skövdebostäders webbsida.

– Det finns ettor, tvåor, treor och fyror. En etta på 35 kvadratmeter kostar 5 850 kronor i månaden. Lägenheterna hyrs ut via vår bostadskö, så det är poängen i den som avgör vem som får lägenheten, säger Maria Bunyemen.

Såhär kan en av lägenheterna se ut på Bostället.
Såhär kan en av lägenheterna se ut på Bostället. Foto: Pressbild/Skövdebostäder

Solceller på taket

På Mariesjöområdet växer stadsdelen Skövde Science City fram. Där utöver moderna bostäder ska stadsdelens invånare ha nära till skolor, förskolor, affärer, kontor och service.

– Det känns roligt att Bostället är det första bostadsprojektet inom satsningen. Det blir trevliga lägenheter med hög standard och balkonger eller uteplatser i bra lägen. Vi vill underlätta vardagen för våra hyresgäster med cykelhus på gården och förvaringsutrymmen för barnvagnar och rullstolar i huset. Vi monterar också solceller på taken, säger Thomas Liljebo, byggprojektledare på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Inflyttningshyror på Bostället
Antal rumStorlekMånadshyraAntal
1 rum och kök35 m²5850 kronor33
2 rum och kök 50 m²7500 kronor2
2 rum och kök61 m²8200 kronor30
3 rum och kök 75 m²9600 kronor3
4 rum och kök88 m²10800 kronor3
Källa: Skövdebostäder
Första lägenheterna i Skövde Science City redo för uthyrning

Artikeltaggar

Bostad och byggenHögskolan i SkövdeLägenheterSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare