Skövdebons oväntade pengaregn: ”Helt sjukt”

Publicerad:
En Skövdebo vann 600 000 kronor i Mix Megapols tävling Kassavalvet förra veckan. Bilden är ett montage. Foto: SLA MONTAGE

Skövdebon trodde att det var en försäljare som ringde.

Men det var det inte. Nu är han 600 000 kronor rikare.

– Jag ska köpa en ny bil, säger vinnaren som vill vara anonym.

Det var i fredags som Skövdebon fick en rejäl skjuts in i helgen.

– Jag hade i bakhuvudet att jag hade slängt i väg ett sånt där sms. Men jag var helt övertygad om att det skulle vara en försäljare, säger han om telefonsamtalet.

Någon försäljare var det inte. Det var Mix Megapol som ringde.

– Han som ringde sa; ’jag skulle vilja prata pengar med dig’. Då var jag helt säker på att det var en försäljare. Sen sa han att jag hade skickat ett sms, berättar Skövdebon.

Radiokanalen Mix Megapol har en pågående tävling – Kassavalvet – då man delar ut sammanlagt två miljoner kronor. Tre gånger i veckan, klockan 16.00, blir en person som deltagit i utlottningen slumpmässigt uppringd.

– Klockan var ju ändå runt 16-tiden när det ringde, så jag tänkte att ’jag får väl svara då’, berättar Skövdebon för SLA.

Nu är han 600 000 kronor rikare.

– Jag är fortfarande lite chockad. Det har inte smält riktigt ännu. Det var en grymt bra start på helgen skulle man kunna säga.

Hur har du firat?

– Jag firade med bubbel hos en kompis. Vi njöt i solen och snackade om hur fullständigt surrealistiskt det här känns. Det är ju sånt här som inte händer egentligen.

Telefonen har gått varmt sedan samtalet i radion.

– Flera kompisar ringde och frågade om det var jag som var med i programmet, säger han med ett skratt.

Ny bil

Nu ska pengarna spenderas. En ny bil står högst upp på önskelistan.

– Jag har nyligen börjat ett nytt jobb som jag promenerar till, sedan min bil gick sönder. Så nu ska jag unna mig något bättre. Det kommer jag nog tacka mig själv för senare i höst.

Det låter som att pengarna kom ganska lägligt?

– Verkligen. Eftersom att jag är ny på jobbet har jag dessutom obetald semester i sommar. Men det gör ju ingenting nu.

Artikeltaggar

Nöje/KulturRadioSemester

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare