Undenäs vårmarknad lockade hundratals besökare

Publicerad:

Trots flera andra alternativ och soligt varmt väder blev vårmarknaden i Undenäs välbesökt. Lokala knallar samt Undenäs hembygdsförening lockade hundratals besökarna med lokal producerade varor, mat, fika, och kulturell föredrag.

Trots flera andra alternativ och soligt varmt väder blev vårmarknaden i Undenäs välbesökt. Lokala knallar samt Undenäs hembygdsförening lockade hundratals besökare med lokatl producerade varor, mat, fika, och kulturellt föredrag.

På Undenäsgården berättade Rune Johansson fängslande för runt 50 lyssnare, som rentav sögs in hans föredrag om gamla Undenäsbyggden, människorna som bodde i trakten och historier om deras liv. Rune visade samtidigt ett bildspel som visualiserade föredraget.

Hembygdsföreningens nästa planerade aktivitet är det traditionsenliga firandet av Sveriges Nationaldag vid Strålestugan på morgonen och kvällstid på Källebacken.

Kring lunchtid var Mikes Hamburger det mest omtyckta ståndet på marknaden.
Kring lunchtid var Mikes Hamburger det mest omtyckta ståndet på marknaden. Foto: Kolja Schallenberg
Rune Johansson visade bilder och berättade om gamla Undenäs.
Rune Johansson visade bilder och berättade om gamla Undenäs. Foto: Kolja Schallenberg
Lokala varor lockade besökarna.
Lokala varor lockade besökarna. Foto: Kolja Schallenberg
Vädret var på marknadens sida.
Vädret var på marknadens sida. Foto: Kolja Schallenberg

Kolja Schallenberg

Artikeltaggar

KarlsborgNöje/KulturUndenäs

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare