Uppladdning inför Ankjogg på Tidan: ”Alltid trevligt”

Publicerad:
Claes-Göran Johansson och Bo Sivert välkomnar besökare att följa Ankjoggen på Tidan. Foto: Jesper Sydhagen

På lördag är det åter dags för Ankjogg. Tibro Lions Club har satt ihop ett rejält program med aktiviteter på Ånaplan.

– Det är alltid trevligt, så vi hoppas på vädret, säger Bo Sivert.

För ett år sedan tog Lions nya tag och arrangerade den första Ankjoggen efter några pandemiår. Men den önskade uppslutningen uteblev på grund av dåligt väder.

– Det var väldigt tråkigt, en liten besvikelse, säger Claes-Göran Johansson.

– Det regnade nästan hela eftermiddagen. Uteaktiviteter är ju så beroende av väder och vind, säger Bo Sivert.

Nu verkar förutsättningarna klart bättre. Arrangörerna ser fram emot lördagen med tillförsikt.

Det är ett digert program som satts ihop för eftermiddagen. Särskilt passande för förskolebarnen, som kan ställa upp i Ankspringet och den nya aktiviteten ankskytte.

Det är 28:e året som arrangemanget går av stapeln i Tibro.
Det är 28:e året som arrangemanget går av stapeln i Tibro. Foto: Jesper Sydhagen

Övriga aktiviteter är för alla i åldrarna 0 till 100, menar arrangörerna. Bland programpunkterna finns ett uppträdande med Henrik Strömberg.

– Han har varit med några gånger och är väldigt populär.

Lions har också engagerat andra attraktioner som de tror kan locka besökare. Hästen Nordsvenska brukshästen Ture kommer under dagen att skjutsa runt barnen.

För den motorintresserade utlovar Lions fler sevärdheter. GL modellbilar kommer finnas på plats för uppvisning och försäljning. Stenåsarn ställer upp med minst en brandbil och Claes Jägevall visar bilar av märket Lloyd. Eventuellt kommer det att finnas knallar under dagen.

Över tusen ankor

Dagens stora höjdpunkt blir såklart själva Ankjoggen. 1500 plastankor ska släppas från bron och flyta ikapp. Man deltar i racet genom att köpa sin anka. Hittills har försäljningen gått bra och Lions väntar att de ska sälja slut innan helgen.

Det är det 28:e året som Ankjoggen går av stapeln i Tibro. Starten närmar sig och för att få till ett sånt här arrangemang år över 30 personer inblandade.

– Det fordras en del och alla gör det frivilligt, säger Claes-Göran.

Artikeltaggar

Nöje/KulturTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare