Utslaget i förlängningsrysare: ”Handlar om orutin”

Publicerad:
Bilen säger allt. IFK Skövde föll tungt i förlängning och är utslaget ur Svenska cupen. Foto: Viktor Ljungström

IFK Skövde ställdes mot division 2-kollegan Husqvarna FF i Svenska cupens första omgång. Vinnaren öppnade väg för en riktig höjdare i den andra omgången då lagen från Allsvenskan och Superettan kliver in. Nu blir det Husqvarna som får den möjligheten efter vinst med 4–2 efter förlängning.

Riktigt tungt då de båda avgörande målen kom i slutet av den andra förlängningskvarten.

– Kanske handlar det om orutin att vi förlorar den här matchen. Det är små detaljer som avgörs, resonerar manager Charbel Abraham.

Han håller med om att laget skapade tillräckligt mycket för att vinna den här matchen.

– Absolut, men det gäller att ta vara på chanserna.

Den första halvleken slutade mållös, men IFK var spelförande och var närmast ett ledningsmål. Båda gångerna efter hörnor, i början hade Jesper Johansson en nick som målvakten räddade och i slutet av halvleken nickade Edin Salihovics i ribban.

Husqvarna. var inte ofarligt, men den riktiga spetsen infann sig aldrig, men det var fördel IFK Skövde inför den andra akten, men det var gästerna som chockstartade med ett ledningsmål redan efter tre minuter. Bra spel låg bakom innan Adam Rubin i ganska snäv vinkel fick bollen förbi Amar Ibrahimovic i IFK-målet.

Snyggt mål

Nu lät sig dock inte IFK Skövde nedslås utan fortsatte föra spelet och efter en dryg timmes spel kom kvitteringen. Ahmed Abed Al Rahman kom loss på vänsterkanten och satte bollen knallhårt i mål. Riktigt snyggt.

Ahmed Abed Al Rahman visade att formen är på väg. Han gjorde en bra match mot Husqvarna FF.
Ahmed Abed Al Rahman visade att formen är på väg. Han gjorde en bra match mot Husqvarna FF. Foto: Viktor Ljungström

Strax efter målet gjorde IFK ett trippelbyte, Axel Axelsson, Jacob Sundelius och Oliver Verona byttes in. För Verona blev det detta debut i den blåa dressen. Verona verkade dock inte helt återställd efter sina skador och avlöstes av Edvin Eriksson i slutet av ordinarie tid.

– Vi befarar att han drog upp sin skada på baksida låret, kommenterar Charbel Abraham.

Förlängning

Hemmalaget var spelförande och det kändes som ett segermål hängde i luften.

IFK jagade på framåt, men något mål kom inte och det hela gick till 2x15 minuters förlängning.

Där fick Husqvarna en drömstart när Adam Rubin nickade en hörna i mål redan i den första minuten,

Nu kom det en snabb replik, Edin Salihovic avslutade behärskat efter en omställning och det var 2–2 på tavlan.

Sedan var Husqvarna nära att avgöra med ett stolpskott, men strax efter kom ändå 2–3 och strax även 2–4 och IFK:s cupäventyr är över.

Tungt för IFK Skövde som skapade tillräckligt för att vinna.

– Klart att det är surt, men nu får vi fokusera på serien istället, resonerar Charbel Abraham och blickar fram mot lördagens division 2-,match mot Zenith ute på Hisingen i Göteborg.

Matchfakta

Svenska cupen, omgång 1:

IFK SKÖVDE–HUSQVARNA FF

1–1 (0–0) efter ordinarie tid. 2–4 (1–1) efter förlängning

Mål: 0–1 (48) Adam Rubin. 1–1 (61) Ahmed Abed Al Rahman, 1–2 (91) Adam Rubin, 2–2 (94) Edin Salihovic, 1–2 (91) Adam Rubin, 2–2 (94) Edin Salihovic, 2–3 (118) Albert Alsendi, 2–4 (120) Albert Alsendi.

Domare: Ludvig Hallström.

Artikeltaggar

Andreas UusitaloEmil RingFotbollHusqvarna FFIFK Skövde fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare