Efterlängtad återkomst: "Satsat hårt för att få i gång det"

Publicerad:
Eva-Maria Forsberg är ordförande i HK Country. Hon kan glädja sig över att föreningen åter har ett damlag i seriespel nästa säsong. Foto: Per Engelbrektsson

HK Country kommer efter flera års uppehåll att åter ha ett damlag i seriespel nästa säsong

– Det är jätteroligt. Vi har satsat hårt för att få i gång det, säger HK Countrys ordförande Eva-Maria Forsberg.

HK Country ställer upp med ett seniorlag på damsidan i höst.

HK Country har anmält ett lag som ska spela i division 3 nästa säsong. Där väntar matcher mot bland andra Tibro HK och Falköping AIK.

Eva-Maria Forsberg är ordförande i HK Country och hon ser framemot återkomsten. Det är något som klubben också har jobbat hårt för.

– Vi har inte haft något damlag de senaste fyra eller fem åren. Det här är en jätteviktig satsning som vi gör. Det är viktigt för våra tjejer i föreningen och även för andra tjejer i Skövde att det ska finnas en handbollsklubb som inte är elitsatsande för att kunna spela vidare, säger hon.

– För oss är det jätteviktigt att det här blir bra. Vi kommer satsa hårt på det här för att få i gång damverksamheten igen, fortsätter Eva-Maria Forsberg.

Eva-Maria Forsberg, ordförande i HK Country.
Eva-Maria Forsberg, ordförande i HK Country. Foto: Anneli Malm

Första träningen genomförd

Tidigare den här veckan genomfördes den första träningen och gensvaret var gott. Ett 20-tal tjejer dök upp i Arena Skövde.

– Vi drog i gång på tisdagen och det var spelare ifrån 17 till 30 år som var med och tränade. Det var jätteroligt att se. Det var en härlig atmosfär i hallen.

HK Country har hela tiden eftersträvat att få tillbaka ett damlag i seriespel.

– Vi började med att försöka få i gång ett damlag redan förra året men då var det svårt att locka spelare. Intresset var lite för svalt då. Vi har haft tio tjejer som har tränat under den gångna säsongen. De har hållit i gång. Nu bestämde vi att vi måste komma i gång med ett damlag för föreningens skull. Det är också en överlevnadsfråga. Vi vill inte tappa tjejerna när de är 14–15 år.

Elsa Frisk Nävarp, här som spelare i Skara HF 2020 under Annliz Cup, är en av ledarna för HK Countrys damlag.
Elsa Frisk Nävarp, här som spelare i Skara HF 2020 under Annliz Cup, är en av ledarna för HK Countrys damlag. Foto: Johan Espefält

Hoppas på fler spelare

Ledarstaben för damlaget består av Elsa Frisk Nävarp, Andreas Sunesson, Okan Özdes och Thomas Piepkorn.

– Det känns jättebra att ha ett sådant handbollskunnigt gäng i ledarstaben.

Nu hoppas föreningen också på att fler ska komma till träningarna som just nu arrangeras en gång i veckan.

– Vi behöver ha en ganska stor trupp för att det ska fungera att ha ett lag i seriespel. Det var glädjande att så många spelare dök upp redan första gången. Alla som vill spela handboll är välkomna till oss. Det känns jättebra att vi har ett damlag igen. Nu är det komplett med lag i föreningen, säger Eva-Maria Forsberg.

Artikeltaggar

HandbollHK Country

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare