Få besökare i butikerna

Publicerad:
Västtrafik sparar mycket pengar på att stänga butiken på Resecentrum i Skövde. Foto: Josefine Hektor

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till insändaren ”Sorgligt att Västtrafiks resebutik stänger” (SLA, 16/5). Tack för din insändare. Vi beklagar att du upplever en oro inför att Västtrafikbutiken i Skövde ska stänga.

Bakgrunden till beslutet är att allt fler köper biljett digitalt och har kontakt med oss online eller via telefon, en trend som accelererade under pandemin. Besökarantalet är lågt i Västtrafikbutikerna och dessutom är det är många av våra resenärer som har långt till en Västtrafikbutik. Det är svårt att motivera att ha kvar butikerna när antal besökande minskar och genom att stänga de flesta av våra butiker kommer vi att kunna spara 25–30 miljoner per år. Pengar vi kan använda på utveckling av tjänster som möter fler av våra resenärers behov.

På Skövde resecentrum kan resenärer även fortsatt köpa enkel- och periodbiljetter på Pressbyrån. Det är ett av tre Västtrafikombud vi har i Skövde. Det går också bra att kontakta vår kundservice för övriga frågor. Ombord på bussarna i zon B och C kan du köpa enkelbiljetter och dygnsbiljetter för zon ABC, så du kan alltid betala för din aktuella resa.

Karin Wadmark

Försäljningschef, Västtrafik

Artikeltaggar

Samhälle

Läs vidare