PRO Skaraborg firar 60 år – bjuder in till öppet hus: ”Alla frågor är viktiga”

Publicerad:
Bengt Fernström hoppas att många hörsammar inbjudan till öppet hus. Foto: Amelie Länsberg Rylander

För 60 år sedan gick tolv PRO-föreningar ihop och bildade PRO Skaraborg. I dag består distriktet av 33 föreningar och drygt 7000 medlemmar. För att uppmärksamma jubileet bjuder de nu in till öppet hus, på tisdag 30 maj när det är den riktiga ”födelsedagen”.

På den stora dagen kommer de som vanligt samlas i Kvantumhuset, där har de funnits i många år.

– Tanken är att vi ska ha öppet hus med kaffe och tårta och sedan får vi se vad det blir. Vi vill att så många som möjligt ska komma som är intresserade av vår verksamhet.

Bengt berättar att många från organisationen kommer vara på plats på tisdag.

– Alla våra kommittéer kommer vara här, styrelsen, arbetsgruppen som gjort skriften. Det är alltid ett vågspel att dra igång någonting men gör man inget faller man i glömska.

Historisk tillbakablick

PRO Skaraborgs 60-åriga historia har sammanfattats.
PRO Skaraborgs 60-åriga historia har sammanfattats. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Arbetsgruppen som Bengt pratar om är de som gjort en historisk tillbakablick. Med jämna mellanrum har man sett tillbaka på och sammanfattat sin historia i distriktet. Inför jubileet har en arbetsgrupp satt ihop ett kompendium där de tittat närmare på de senaste åren.

Viktiga frågor

Bengt blev medlem i PRO när han blev pensionär.
Bengt blev medlem i PRO när han blev pensionär. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Bengt har varit med i PRO sedan han själv blev pensionär. Han berättar att det finns några hjärtefrågor som de ser som viktiga.

– I dag är det pensionerna, som alltid, de är alldeles för låga. Sedan beror det på vad man är intresserad av och hur man ser på framtiden. Jag kan ju tycka att miljön är en stor fråga, andra kan tycka att sjukvården är en större fråga... Alla frågor är viktiga för vår överlevnad kan man säga.

Eva Thörnsjö och Bengt Fernström ser fram emot firandet på tisdag.
Eva Thörnsjö och Bengt Fernström ser fram emot firandet på tisdag. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Artikeltaggar

HistoriaPensionPROSamhälleSkaraborgStyrelserVälfärd

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare