Vill till att det händer något snart

Publicerad:
Två JAS 39 Gripen under en övning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Liberalernas opinionssiffror behöver stagas upp så att man med säkerhet hamnar över fyraprocentsspärren.

De liberala strategerna och en vilsen sverigedemokrat anser därför att det svenska militära stödet till Taiwan, i händelse av en konflikt med fastlandssidan, borde vara en framgångsfaktor som lockar sympatisörer. JAS-plan ska tillhandahållas, Sverige ska profilera sig utrikespolitiskt och taiwaneser ska utbildas i vårt land. Det vill väl till att det händer något snart då så att det ännu finns tid att profilera den svenska utrikespolitiken innan det är för sent.

När Sverige så småningom blir fullvärdig medlem i Nato så är ju som bekant såväl den svenska säkerhetspolitiken som den svenska utrikespolitiken ett minne blott då vi snart är både EU-och Nato-medlemmar och därmed under inflytande av dessa organisationer. Undrar om det är det scenariot som Liberalerna försöker locka väljare med?

Lars Emnéus, Skövde

Artikeltaggar

Försvar

Läs vidare