25:e Klassfotbollen – SAIK redo för fotbollsfest

Publicerad:
Skövde AIK:s klubbchef Per Åstemo är redo för Klassfotbollen. Foto: Tobias Larsson Franzén

I helgen spelas klassfotbollen på Lillegården i Skövde – för 25:e gången.

Då kommer 230 lag och 2 600 spelare till spel.

Skövde AIK:s succékoncept Klassfotbollen är fortsatt populärt och på lördag är det återigen dags för skolorna i kommunen att göra upp på Lillegården. På fredagen börjar Skövde AIK att göra i ordning Lillegården för de 2 600 ungdomarna som kommer för att spela fotboll på lördagen.

– Vi har haft något år med 2 800 deltagare. Vår dröm är att nå över 3 000, men det är mer för att ha något att sträva efter och vi är jättenöjda med 2 600, säger klubbchefen Per Åstemo.

Han fortsätter:

– Det gäller att få till ett bra koncept. I år ingår bland annat en hamburgare och det lockar alltid några. Vi vet att klassfotbollen är en bra inkörsport till fotbollen och det hade varit kul att veta hur många som börjar med fotboll efter klassfotbollen. Klubbarna i området uppskattar klassfotbollen och brukar få ett litet uppsving efter den. Man behöver ju inte vara sex år när man börjar med fotboll utan man kan börja även när man är tio, elva år.

Arbetet med Klassfotbollen pågår mer eller mindre året runt för Skövde AIK:s del och har sedan starten varit en höjdpunkt för många elever i Skövde.

– Det är fantastiskt att så många hjälper till och jobbar ideellt och Klassfotbollen är något som håller ihop vår förening.

Tidigare har klassfotbollen spelats både på lördagen och söndagen, men precis som i fjol är det enbart spel på lördagen som gäller i år. Uppehållet mitt på dagen kommer att vara lite längre än förra året.

– Det har varit några förändringar genom åren, men vi har bara fått positiva reaktioner på att vi bara körde på lördagen. Det är ganska längesedan tävlingsmomentet togs bort, nu är det bara fokus på att ha kul och föräldrarna ska inte behöva komma både lördag och söndag.

För 25:e gången anordnar alltså Skövde AIK klassfotbollen, men SAIK siktar på att fira när turneringen fyller 30. Till i år kommer däremot Skövde Saints att finnas med på Lillegården.

– Det är första gången som Saints är med. De har fått en egen yta och kommer att ha ett tält dit man kan gå och kolla. Det kanske kan väcka lite intresse även för softbollen.

Skövde AIK:s klubbchef påpekar att besökare i sedvanlig ordning ska försöka undvika att ta bilen till Lillegården och rekommenderar istället cykeln eller bussen.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare