Ekedalen toppar tabellen efter seger

Publicerad:
Ekedalens SK vann mot Kinne-Vedums IF

Ekedalen är ny serieledare i division 5 Västergötland östra herr i fotboll efter hemmaseger med 4-1 (1-0) mot Kinne-Vedum. Ekedalen leder serien två poäng före Korsberga som dock har en match mindre spelad. Kinne-Vedum ligger på nionde plats i tabellen.

– Det känns bra att vi studsar tillbaka direkt och gör en gedigen insats med fart, bra passningsspel och pigga fötter på samtliga. Vi tar alltid en match i taget och har endast fokus på det. Det enda vi kan påverka är vår egna prestation som igår var mycket bra, kommenterade Ekedalens tränare Michael Swärd efter matchen.

Segern var Ekedalens sjätte på de senaste sju matcherna.

Ekedalen började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Johan Löwing till. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Alexander Fredriksson och ökade ledningen för Ekedalen.

I 60:e minuten nätade Mattias Wallin, och gjorde 3-0.

Kinne-Vedums Peter Dahlin gjorde 3-1 i 69:e minuten. Men mer än så orkade Kinne-Vedum inte med.

4-1-målet kom med en minut kvar att spela, när Samuel Dahlström slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Nästa motstånd för Ekedalen är Lundsbrunn. Lagen möts lördag 3 juni 13.00 på Sörbovallen.

Artikeltaggar

Division 5 Västergötland östraEkedalens SKFotbollIdrottsparkenKinne-Vedums IF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare