Framtidstro när lokalt tryckeri köps upp: ”Mer muskler”

Publicerad:
Stefan Johansson och Veronica Larsson jobbar på Skaraborgs Offset i Skövde. Foto: pressbild

Skaraborgs Offset i Skövde har köpts upp av Boråsföretaget Eskils Tryckeri.

Skaraborgs Offset kommer med befintlig personal och i befintliga lokaler även fortsättningsvis att serva sina kunder, och med utökade resurser genom förvärvet kunna expandera i regionen, skriver man i ett pressmeddelande:

– Vi är oerhört glada att kunna genomföra detta förvärv då vi utökar våra lokala kontor i Sverige och samtidigt kombinerar resurser från befintlig maskinpark i Borås med erfaren och kompetent personal i Skövde, säger Eskils vd Henric Wiklund, i pressmeddelandet.

Beskedet togs emot med glädje hos tryckeriet i Skövde.

– Vi är enbart positiva. Det gör att vi får mer muskler med en stark ägare i ryggen, säger Stefan Johansson som jobbar på tryckeriet tillsammans med Veronica Larsson.

Stefan hoppas att man kan utveckla verksamheten vidare. Kundbasen består av reklambyråer, företag och föreningar.

– Förhoppningsvis kan man få lära sig lite nya saker efter 34 år inom branschen, och att det investeras i lite nya tryckmaskiner.

Eskils Tryckeri

Eskils är beläget i centrala delar av Borås och har sedan tidigare försäljningskontor i Stockholm. Man har en omsättning på ca 100 mkr och med sina 55 anställda produceras trycksaker till företag i Norden.

Företaget ingår i ACG-Gruppen, även den baserad i Borås.

Artikeltaggar

BoråsNäringslivPressmeddelandeSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare