Lyckad auktion – spelarna signerade tröjor: ”Alla ska ha samma förutsättningar”

Publicerad:
Skövde HF drog i gång försäsongen i måndags. På torsdagen signera spelarna, däribland Matilda Forsberg och Moa Andersson, speciellt framtagna matchtröjor som olika personer hade budat hem i en auktion. Foto: Mattias Olsson

Skövde HF drog i gång försäsongen tidigare den här veckan. På torsdagen fick spelarna dela ut och signera speciellt framtagna matchtröjor som olika personer hade budat hem.

Klubben har fått in omkring 18 000 kronor på tröjaktionen.

– Tanken är att vi ska göra samma sak även nästa säsong. Jag har redan börjat designa en ny variant med liknande färger, säger Skövde HF:s ordförande Anders Wiik.

Skövde HF spelade i specialframtagna matchtröjor i den sista hemmamatchen i ligaspelet mot Önnereds HK.

Inom ramen för projektet "Viställerupp" som är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan genomför har Skövde HF valt att låta personer buda hem de regnbågsfärgade matchtröjorna.

– Projektet handlar väldigt mycket om att barn ska vara i rörelse. Det arbetar vi med varje dag. Det är en del av vår vardag. Vi har valt att lägga extra fokus på att alla ska ha samma förutsättningar. Det här är vårt bidrag, säger Skövde HF:s ordförande Anders Wiik.

– De här pengarna går in i en låst fond som vi har. Pengarna används enbart för att hjälpa dem som har det svårt ekonomiskt i olika avseenden. Det kan handla om att man inte har råd att åka med på cuper eller så vidare. Det är medel som man får söka och i år har vi delat ut det till två personer, fortsätter han.

Elma Örtemark signerar sin matchtröja. Skövde HF fick in nästan 18 000 kronor på sin tröjauktion.
Elma Örtemark signerar sin matchtröja. Skövde HF fick in nästan 18 000 kronor på sin tröjauktion. Foto: Mattias Olsson

Tanken är att klubben ska upprepa tröjauktionen nästa säsong.

– Vi fick in nästan 18 000 kronor på de här tröjorna. Det är nästan 1 000 kronor per tröja. Den här fonden startade vi förra året men det är första gången som vi har låtit folk buda på matchtröjor. Jag har redan börjat designa en ny variant med liknande färger, säger Anders Wiik.

"Var positivt"

Tränaren och sportchefen Daniel Birkelund drog i gång försäsongsträningen med laget i måndags.

– Vi kör fram till midsommar. Det var positivt i måndags. Det var ett gäng som hade mått bra av att ladda om och som hade hämtat kraft och nu känner sig redo för nya utmaningar. Det var inspirerande spelare och många som jag uppfattade kom till första träningen med tydliga intentioner om hur de tänker sig nästa säsong, säger han.

Samtidigt har Skövde HF gjort klart med ledarna kring Daniel Birkelund.

– Det mesta är klart. Det kommer att bli ett jättebra ledarteam som har mycket att erbjuda för att utveckla våra spelare, säger Birkelund.

Anders Wiik, ordförande i Skövde HF.
Anders Wiik, ordförande i Skövde HF. Foto: Mattias Olsson

"Oerhört kompetent"

Han berättar vidare om ledarorganisationen.

– Stina Karlsson fortsätter som assisterade tränare. Hon kommer att ha en liten större roll och vara med på bänken och bidra mer med matchcoachningen. Det är jag glad att vi har fått till. Det är en oerhört kompetent person och hon har fått en nytändning som tränare efter att hon slutade spela.

– Sedan har vi Hugo Gustafsson som kommer in som ny assisterande tränare i teamet. Han har tränat vårt andra akademilag förra säsongen och ledde F16-laget till en femte plats i USM. Han kommer bidra på olika fält men framför allt kring analys och med träningsplaneringen. Det är han jätteduktig på, fortsätter Birkelund.

Christian Grönblad fortsätter samtidigt som målvaktstränare.

Daniel Birkelund, tränare och sportchef i Skövde HF, drog i gång försäsongen tidigare den här veckan.
Daniel Birkelund, tränare och sportchef i Skövde HF, drog i gång försäsongen tidigare den här veckan. Foto: Mattias Olsson

Hultberg blir kvar

Tidigare den veckan gick Skövde HF ut med att fystränaren Magnus Hultberg inte skulle vara kvar i föreningen men nu har det hela tagit en vändning.

– Vi kom överens med Magnus om ett upplägg i morse (läs torsdag) som gör att han kommer ingå i ledarteamet även nästa säsong. Han har en viktig roll kring laget och han har varit ett bollplank till mig. Han är en klok och erfaren ledare. Det är alltid många bitar som ska falla på plats men vi lyckades få ihop en bra lösning.

Birkelund är nöjd med det här upplägget.

– Vi blir ännu lite starka med den här ledarstaben. Vi får ett ledarteam som har olika kompetenser och som kan komplettera varandra på ett bra sätt, säger han.

Artikeltaggar

Anders WiikDaniel BirkelundHandbollSHESkövde HFUSM

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare