Skövdesonen nätade mot Bajen – räckte inte till seger: ”Är en besvikelse”

Publicerad:
Degerfors Rasmus Örqvist jublar efter sitt 2-1-mål mot Hammarby. Lagkamraten Gustav Granath (till vänster) är med i firandet. Foto: FREDRIK KARLSSON

Skövdesonen Rasmus Örqvist gav Degerfors ledningen när laget vände mot Hammarby i allsvenskan.

Bajen kvitterade sedan på Stora Valla och lagen fick dela på poängen.

– Det är klart att det är en poäng mot Hammarby men samtidigt vill vi ha tre poäng här på hemmaplan. Det är klart att det är en besvikelse, säger Rasmus Örqvist till Discovery+ efter 2–2.

Degerfors Rasmus Örqvist intervjuades efter slutsignalen i torsdagskvällens möte med Hammarby.

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek. Vi står upp bra men oturligt nog så leder Hammarby med 1–0 i halvtid. Vi tar med oss mycket ifrån första halvlek och fortsätter sedan in i den andra halvleken. Vi lyckas vända på den här matchen men tyvärr lyckas vi inte hålla tätt hela vägen, säger han.

Degerfors spelade men en man mer i den andra halvleken sedan Hammarbys Nathaniel Adjei blivit utvisad i slutet på den första halvleken.

– Vi snackade om att få upp energin och bara fortsätta att pumpa inför den andra halvleken. Vi snackade också om att ha ett stort tålamod i andra halvlek för vi vet att chanserna kommer att komma. Det gjorde det till slut. Jag tycker ändå vi gör en bra andra halvlek men tyvärr räcker det inte hela vägen, resonerar Rasmus Örqvist.

Hammarby ledde med 1–0 efter de första 45 minuterna på Stora Valla inför 4 805 åskådare sedan Markus Karlsson gett gästerna ledningen bara några minuter före pausvilan.

Efter paus svängde pendeln över. Degerfors kvitterade till 1–1 genom Dijan Vukojevic. Då var 59 minuter spelade. Sex minuter senare klev Örqvist in i handlingarna när han satte 2–1.

Degerfors Rasmus Örqvist jublar med lagkamrater efter att han gjort 2-1 mot Hammarby.
Degerfors Rasmus Örqvist jublar med lagkamrater efter att han gjort 2-1 mot Hammarby. Foto: FREDRIK KARLSSON

Örqvist höll sig påpassligt framme i straffområdet och ville mest när bollen damp ner framför hans fötter nära målet.

– Det går upp och ner i matchen. Vi är inte så pass hungriga när vi är en man mer. Det måste vi jobba på och se till att ha fokus hela vägen när vi är en man mer.

– Det är klart att det är en poäng mot Hammarby men samtidigt vill vi ha tre poäng här på hemmaplan. Det är klart att det är en besvikelse, fortsätter Rasmus Örqvist.

Glädjen blev kortvarig i hemmalaget efter Örqvist ledningsmål. Hammarby fick sista ordet när Montader Madjed kvitterade efter 71 minuters spe.

Örqvist, med Våmbs IF som moderklubb och med en bakgrund i bland annat Skövde AIK, blev utbytt på stopptid.

Timmersdalasonen Gustav Granath tog plats i backlinjen och spelade hela matchen. Sebastian Ohlsson med ett förflutet i SAIK spelade också hela matchern på mittfältet.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare