Hoppa till huvudinnehållet

Sportchefen tvingas lämna: ”Var beredd att kämpa”

Publicerad:
Ulf Nyström. Foto: PETTER ARVIDSON

Ulf Nyström slutar som sportchef i IFK Skövde till följd av föreningens ekonomiska situation.

– Jag vet inte vad jag ska säga, säger Ulf Nyström till SLA.

IFK Skövde har sedan tidigare signalerat att det ekonomiska läge som föreningen befinner sig i kommer att få konsekvenser.

På torsdagsförmiddagen kom beskedet att sportchefen Ulf Nyström inte får fortsätta i IF Skövde.

IFK skriver på sin hemsida:

”Föreningen tackar Ulf för hans insatser under de senaste åren. Ulf har avslutat sin tjänst.”

SLA Sportpodd: Tränarkarusell i IFK Skövde

Vidare skriver IFK att beslutet grundar sig i ”föreningens ekonomiska situation och behovet av en budget i balas för verksamhetsåret 2023/2024.”

– Jag vet inte vad jag ska säga, men det klart att det är tråkigt. Jag har lagt 5,5 år på att bygga en organisation kring våra äldsta lag och elitlaget och för att skapa en bra verksamhet. Vi har gjort bra saker med bra spelare och personal och målet har varit att ta IFK tillbaka till de övre regionerna och det tycker jag att jag lyckats ganska bra med, säger Ulf Nyström till SLA.

Ulf Nyström var även assisterande tränare åt Henrik Signell när Kristian Svensson gjorde comeback på handbollsplanen.
Ulf Nyström var även assisterande tränare åt Henrik Signell när Kristian Svensson gjorde comeback på handbollsplanen. Foto: MATHIAS BERGELD

Nu blir det istället Kristian Svensson som tillsammans med representanter från styrelsen och sportgruppen som kommer att ta hand om de sportsliga frågorna för elitverksamheten.

– Jag var beredd att kämpa precis som alla andra, men nu ville inte styrelsen det och det får jag ha respekt för.

Du känner att du inte var klar med jobbet?

– Man blir aldrig färdig med det här jobbet. Har föreningen inte de ekonomiska muskler som krävs för att ha en sportchef så får jag ha respekt för det.

Kom beskedet oväntat?

– Jag har varit med lite för länge för att jag inte skulle ha det här på känn, så kan jag väl uttrycka mig.

Därför tvingas sportchefen sluta: ”Diskuterat olika åtgärder”

IFK Skövde har sedan tidigare brutit avtalet med tilltänkte tränaren Jonatan Magnusson och nu får alltså även Ulf Nyström lämna ett IFK Skövde som går mot ett minusresultat på miljoner kronor under säsongen som nyss avslutades.

– Vem som helst förstår att man inte kan springa runt och gå tre miljoner back, det är ohållbart. Det går inte att hålla på så, säger Nyström som vill fortsätta jobba inom handbollen:

– Jag skulle tro att det blir så.

LÄS OCKSÅ:

Beskedet kom inte oväntat – ”Ansvaret vilar tungt på styrelsen”IFK och isländske tränaren går skilda vägar ”Finns inget ont blod mellan oss”Tränarkaos i IFK – så tycker spelarna

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.