Utsatte kvinna för grov misshandel med flaska – hävdar att hon ljuger

Publicerad:
Mannen misstänks ha kastat en flaska eller ett glas i huvudet på kvinnan han tidigare haft en relation med. Därefter sparkade han och slog henne i huvudet. Nu åtalas han för grov misshandel Foto: Anders Wiklund/TT

Först utsatte en man i 40-årsåldern en kvinna för en grov misshandel när han kastade en flaska eller ett glas i huvudet på henne och sedan både sparkade och slog henne i huvudet. Sedan dödshotade han henne för att hon polisanmälde våldsattacken.

Det var i november förra året som mannen som är i 40-årsåldern gav sig på kvinnan med grovt våld i hennes hem på en ort i östra Skaraborg. De två har tidigare haft en relation men han bodde inte längre där.

Under tiden som han befann sig i bostaden anklagade han henne för olika saker och blev arg på henne. Till slut gav han sig på henne fysiskt.

Blod i bostaden

Mannen ska vid tillfället ha kastat ett glas eller en flaska i huvudet på henne, därefter sparkade han och slog henne upprepande gånger. Sparkar och slag utdelades både mot kvinnas kropp och ansikte.

Kvinnan fick sårskador och blånader av våldet hon utsattes för. Hon fördes i ambulans till sjukhuset i Skövde. Polispatrullen som kom till bostaden har i sin rapport berättat att det fanns blodfläckar på golvet i vardagsrummet, köket, hallen och toaletten. I soffan låg en filt med en större blodfläck på.

Kunde inte försvara sig

När mannen nu åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för grov misshandel poängterar åklagaren att brottet bör bedöms som just grov misshandel eftersom mannen har använt tillhygge i våldsattacken mot kvinnan.

Även det faktum att kvinnan låg på golvet vid överfallet och därför hade svårt att försvara sig gör att gärningen enligt åklagaren ska bedömas som grov misshandel.

Kvinnan polisanmälde misshandeln, i förhör framgår också att hon utsatts för våld av mannen tidigare, framför allt när han var påverkad.

”Hittar på”

När mannen fick klart för sig att det fanns en anmälan mot honom gällande den grova misshandeln ska han ha ringt upp kvinnan och hotat henne genom att säga att ”hon inte kommer att leva året ut”. För den gärningen åtalas han misstänkt för övergrepp i rättssak.

I förhör har mannen förnekat brott. Han säger att han inte minns att han var hos kvinnan den dagen hon blev misshandlad. När polisen undrar vilken anledning kvinnan i så fall har att ljuga om allt detta, svarar mannen: ”Hon är en mytoman och hittar på en massa saker. Hon gör så här för att ställa till det för mig”.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrott, lag och rättFörhörMisshandelSkaraborgSkaraborgs tingsrättSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare