Har skrivit på – återvänder till SIK

Publicerad:
Alexander Artursson har skrivit på ett ettårskontrakt med Skövde IK. Foto: Anton Gustavsson

Skövde IK har gjort klart med Alexander Artursson. Forwarden har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen. 19-åringen gjorde några matcher med SIK redan förra året och kommer nu tillbaka.

– Han visade på träning och match när han var här i vintras att han har stor potential, säger SIK:s sportchef Anders Lundström till klubbens hemsida.

Alexander Artursson kom förra säsongen till Skövde IK på lån från Färjestads J20-lag och gjorde sammanlagt fyra matcher i SIK. Skövdes tränare Staffan Lundh pratade redan då om att Artursson till den kommande säsongen skulle ut i seniorhockeyn och att det då inte var omöjligt att det skulle bli Billingehov för den 18-årige forwarden.

Nu har Alexander, son till Färjestadsprofilen Greger Artursson, skrivit på för Skövde IK.

– Jätteroligt att Alexander kommer hit! Han visade på träning och match när han var här i vintras att han har stor potential. Han är rörlig på rören och är väldigt skolad i spelet både med och utan puck, dessutom smälte han in jättefint i gruppen när han var här senast, säger Anders Lundström.

SLA Sportpodd: ”Panikåtgärder”
Alexander Artursson.
Alexander Artursson. Foto: Anton Gustavsson

Det blev inte några mål eller assist under matcherna i Skövde IK, men i Färjestads J20-lag gjorde Alexander Artursson 17 mål och nio assist på 48 matcher.

Anders Lundström är naturligtvis nöjd över att ha högerskytten på plats.

– Det ska bli väldigt roligt att följa hans utveckling här hos oss. Vi tror att det finns stor potential här.

Artikeltaggar

Ishockey

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare