Pappa misshandlade barn - fick ta emot knytnävsslag

Publicerad:
En pappa misstänks ha slagit sitt barn, bland annat med knuten näve mot barnets huvud (Bilden är en illustration). Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

Ett barn sökte upp skolsköterska på Skövdeskolan efter att ha utsatts för våld av sin pappa – barnet ska bland annat ha fått ta emot flera knytnävsslag av honom. Pappan nekar till brott.

Pappan åtalas nu vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för misshandeln mot barnet. I åtalet framgår att pappan tidigare i år i bostaden i Skövde ska ha utdelat flera slag mot barnets huvud.

Knytnävsslag

Slagen ska ha varit både med knuten näve och med öppen hand. I samband med att slagen har utdelats ska pappa också ha rivit barnet i ansiktet.

Barnet orsakades smärta, sårskador, svullnader eller bulor av misshandeln. Barnet ska också ha reagerat på våldet med kräkningar, framgår av uppgifter i åtalet.

Förnekar brott

Åklagaren anser att pappan begick gärningen med uppsåt.

Men pappan har i förhör förnekat brott.

Barnet kommer inte att höras under rättegången, istället kommer åklagaren att spela upp de videoförhör som gjorts med barnet och där hen berättar om vad som hänt.

Gick till skolsköterskan

En skolsköterska kommer att vittna under rättegången, barnet ska ha sökt upp skolsköterskan på sin skola. Barnet ska där ha berättat vad som hänt och sköterskan kommer även vittna om vilka åtgärder hen vidtog och vilka iakttagelser hen gjorde.

Även en sjukhusanställd kommer att vittna om sina iakttagelser av barnet, vad barnet berättat och vilka åtgärder om vidtogs när barnet kom till sjukhuset.

Bilder togs på barnets skador, både av skolsköterska och den sjukhusanställde.

Det är sekretess på delar av förundersökningen och åklagaren i ärendet, kammaråklagare Jakob Holmberg, vill inte kommentera fallet.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrottBrott, lag och rättRättegångarSkaraborgs tingsrättSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare